- En forferdelig dårlig kamp

Sier sliten Grindheim etter målløst Oslo-derby.

ULLEVAAL (Dagbladet.no): Vålerenga - Lyn 0-0.

Hypen rundt byderbyet mellom Oslos to beste lag var som vanlig stor foran onsdagens kveldsmatch på Ullevaal.

Prestasjonene på banen var ikke i nærheten av å stå i stil til forventningene.

I en skuffende forestilling våget bare unntaksvis Vålerenga og Lyn å angripe med mye folk - og aller feigest var Lyn, som ikke greide å produsere en eneste sjanse før pause.

Henning Bergs menn har trolig mest grunn til å være fornøyde med 0-0 og poengdeling, og kanskje vel så viktig for Lyn-fansen:

Det er fortsatt 26 år siden siste Vålerenga-seier mot Lyn i serien.

- Elendig

- Dette var en forferdelig dårlig kamp med lite fint spill, sier VIF-kaptein Christian Grindheim til Dagbladet.no rett etter kampslutt.

- En forferdelig dårlig kamp

- Det ble mye kriging og lite finspill, fortsatte midtbane-terrieren som pekte på at Lyn er et tøft lag å score på.

- De ligger med to midtbanespillere foran forsvaret og satser på kontringer. Det er deres måte å spille på og jeg gidder ikke kritisere dem for det, fortsetter landslagsmannen.

Som også kom med et spark retning NFFs korridorer noen etasjer lenger opp.

- Nå har vi spilt to lokaloppgjør på fire dager, og det er klart man blir sliten. Vi hadde ikke den samme spruten i beina i dag. Akkuart nå har jeg bare lyst til å legge meg, fortsetter Grindheim.

Lyn-trener Henning Berg mente han hadde vært vitne til en litt mer severdig kamp enn Grindheim.

- Lokaloppgjør blir ofte sånn, det er mye vilje og forsøk på å gå i angrep, men i dag var begge lag bedre til å forsvare seg enn til å angripe. Jeg synes likevel det var en god kamp på et høyt nivå, sier Berg til Dagbladet.no. 

- Hadde VIF fortjent seieren?

- VIF hadde et bedre trøkk på oss enn vi hadde på dem, men forsvarte oss godt mot deres frispark og cornere. Uavgjort er et helt greit resultat, mener Berg.  

FORTSATT BARE NESTEN: Daniel Fredheim Holm spilte en god kamp, men heller ikke han kunne sørge for å gi VIF en etterlengtet derby-seier. Foto:Scanpix
FORTSATT BARE NESTEN: Daniel Fredheim Holm spilte en god kamp, men heller ikke han kunne sørge for å gi VIF en etterlengtet derby-seier. Foto:Scanpix Vis mer

Sjansefattig

Men selv om Vålerenga styrte det meste av spillet, var det bare ved to anledninger det var virkelig fare på ferde i 1. omgang. Første gang etter 15 minutter, da Christian Grindheim sleivet en volley over mål fra god posisjon.

Åtte minutter fikk Freddy dos Santos omgangens største sjanse. Med Ståle Stensaas i ryggen dempet han elegant pasningen fra Grindheim på brystet, nikket ballen til rette og klinket til med venstrebeinet fra 10 meter. Den så Klanen i mål, og sikkert dos Santos selv.

Men dessverre for Vålerenga strøk ballen på feil side av tverliggeren.

Resten av beholdningen i 1. omgangen sto for det meste de rundt 20 000 på tribunen for - slik det også ble i store deler av 2. omgang.

Forsiktige Lyn

De første minuttene dristet Lyn seg i det minste til sende flere enn to mann i angrep. Mer skulle ikke til før de produserte deres kanskje eneste sjanse i kampen.

Edu trakk på seg tre VIF-forsvarere, før han slapp ballen til Espen Hoff, som kom stormende i blindsonen. Lyn-vingen ble tvunget til å avslutte fra skrå vinkel, og forsøkte å skru ballen inn i lengste hjørne. Arason leste tankene til Hoff - og hadde full kontroll på skuddet.

- En forferdelig dårlig kamp

VIF nærmest

De siste 45 minuttene var jevnere enn de 45 første, men fortsatt med VIF som det dominerende laget. Daniel Fredheim Holm er en glimrende spiss på mange måter, men det er én stor innvending mot 23-åringen: Han scorer på langt nær nok mål.

Noe av grunnen så vi kanskje etter 50 minutter, da Fredheim Holm hadde fri bane mot mål. I stedet for å avslutte brukte han en ekstra touch - og dermed var han raskt omringet av tre Lyn-forsvarere.

- Jeg må se den situasjonen på nytt, men jeg burde nok skutt med en gang, medgir han.

Selv om Fredheim Holm har spilt godt står han bare med ett mål på 11 serierunder - under pari for en mann av hans kaliber.

- Jeg scorer ikke nok mål, enkelt og greit, sier Fredheim Holm til Dagbladet.no.


I sluttminuttene var Sebiastian Mila nær å begrave derby-spøkelset for godt, men polakken kom akkurat for seint da sjansen bød seg like foran føttene på Lyn-keeper Eddie Gustafsson.

I stedet kunne innbytter Kim Holmen blitt dagens mann på Ullevaal da han ble spilt gjennom på overtid. Heldigvis for Vålerenga havnet han i løpsduell med den raskeste mannen i forsvaret - Kjetil Wæhler.

<B>KEEPER-MAT:</B> Vålerenga var nærmest scoring, men stort sett hadde Eddie Gustafsson i Lyn-målet god kontroll.