Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- En formidabel snuoperasjon

Molde med målraid, men Start reiste seg og snudde matchen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Start - Molde 3-2

Det tok litt tid før Start fikk løst kampbillett på eget gress i Kristiansand. Men da de først kom med i kampen gikk det fort.

Først satte sørlendingene inn en voldsom spurt, og etter 13 minutter fikk Bjarte Lunde Aarsheim kjempet ballen inn i sekstenmeteren og ned til dødlinja. Pasningen i fem-og-førtien gikk i Petter Rudi, men Stefan Bärlin var våken og kontrollerte ballen inn i motsatt hjørne.

Igjen hadde Start kjempet inn en tidlig scoring, og Starts hjelpetrener Bård Wiggen ville ha alle menn fram for å sikre andremålet.

Hodeløst framover

Men i jaget forlot sørlendingene målet dårlig bevoktet. For brått vendte Molde spillet, og plutselig var det romsdølingene som hadde kapret initiativet. Og det var en mann som skulle markere seg. Sandro Grande har et av Eliteseriens mest følsomme høyrebein, og han trengte bare tre forsøk for å finne Matej Mavric, som bare trengte å stusse ballen videre. 1-1, og absolutt ikke ufortjent.

- Det har vekslet mye, Start har hatt sine perioder, og vi har hatt våre. Vi går for å vinne, sa Molde-trener Arild Stavrum etter målet.

Og spillerne hørte etter. For bare fire minutter senere kom Stian Ohr seg fri nede ved dødlinja. Han la høyt inn over feltet, der Daniel Berg Hestad sto umarkert. Headingen var av ypperste klasse, hardt i motsatt kryss, og dermed hadde Molde snudd matchen.

SNUDDE MATCHEN: David Nielsen knaller inn 2-2 under Jan Kjell Larsen. Foto: Scanpix
SNUDDE MATCHEN: David Nielsen knaller inn 2-2 under Jan Kjell Larsen. Foto: Scanpix Vis mer

Men Sandro Grande hinket av banen rett før pause, og det kan ha påvirket Molde mer enn en skulle tro.

La ikke om spillet

For Arild Stavrum gjorde ikke anstøt til å legge om spillet etter pausen. Og det skulle vise seg å være uklokt, for Stast-spilerne ville rett og slett mer.

Da klokka viste 64 minutter hadde Start lagt grunnsteinene for en massiv avslutning. Atle Roar Håland gikk på et 60-metersraid og fikk frispilt David Nielsen med fri vei mot målet. Skuddet fra dansken var knallhardt, under Jan Kjell Larsen.

Publikum våknet, og spillerne svarte. Presset var voldsomt, og kampen var på ingen måte over. For sju minutter og et titalls sjanser senere var det den hodesterke backen Marius Johnsen som fikk tegne seg i målprotokollen.

Fredrik Strømstad slo en corner inn i feltet, og Daniel Berg Hestad glapp markeringen på Johnsen. Headingen var hard og kontant, og Start hadde vist mental styrke.

Massivt press

Brått var det sørlendingene som hadde snudd kampen, stikk i strid med all Hollywood-dramaturgi. 3-2, og Start var igjen inne i kampen om Royal League-plass.

Og det massive presset fortsatte. Det var bare en god Jan Kjell Larsen i Molde-målet som hindret at tallene ble styggere for Molde.

- Jeg er veldig fornøyd med andreomgangen. Dette var en formidabel snuoperasjon. I pausen presiserte jeg for spillerne det vi var enige om på forhånd. Mer var det ikke, sa Stig Inge Bjørnebye til Fædrelandsvennen etter kampen.

Molde har fortsatt bare 24 poeng, og lever utrygt på kvalikplass i Eliteserien. Trener Stavrum var mellomfornøyd etter matchen.

- Det er frustrerende å se at så bra spill blir slik i andreomgangen. Faktum er at vi var vesentlig bedre enn dem før pause og de mye bedre enn oss etter. Etter at de tok over kom vi aldri tilbake, sa Stavrum til Fædrelandsvennen.