Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- En fornærmelse av dommeren

Både United og Newcastle føler seg snytt.

BARE NESTEN: Javier Hernandez fikk kampens største sjanse allerede etter to minutter, men Tim Krul reddet Newcastle og spenningen i Premier League. Foto: REUTERS/Nigel Roddis
BARE NESTEN: Javier Hernandez fikk kampens største sjanse allerede etter to minutter, men Tim Krul reddet Newcastle og spenningen i Premier League. Foto: REUTERS/Nigel Roddis Vis mer

Newcastle - Manchester United 0-0

(Dagbladet): Manchester United ville lagt et gigantisk press på Arsenal med full pott borte mot Newcastle i kveld.

Da ville de ledet Premier League med ni poeng foran tittelutfordrerens tøffe bortekamp mot Tottenham i morgen, og på det nærmeste vært ligamester om Arsene Wengers menn avga poeng.

Men United tok ikke vare på muligheten og ble holdt til 0-0 på St. James Park. I kjent stil trykket de hardt for et vinnermål på slutten, og både Antonio Valencia og Michael Owen ble kastet inn i løpet av de siste 20 minuttene.

Likevel greide ikke ligalederen å skape de virkelig saftige sjansene, og det ble bare halvsjanser ut av det vedvarende presset.

Det gledet selvsagt Arsene Wenger stort, for nå er laget hans for fullt med i gullkampen dersom de slår Spurs onsdag.

- Vi er i en bedre posisjon nå
Sir Alex Ferguson virket imidlertid ganske fornøyd med det ene poenget etter kampslutt.

- Det er vanskelig å si (om det var ett poeng vunnet eller to tapt). Slik Newcastle kjempet føler de nok at de fortjente poenget. Men stort sett hadde vi kontroll, og vi er i en bedre posisjon nå i forhold til Arsenal enn vi var på lørdag, sier United-manageren.

- Du må kanskje vente på Arsenals kamp i morgen for å kunne ta stilling til det?

- Ja, og så må vi se hva Chelsea gjør. De har tre hjemmekamper på rad nå. De to viktigste kampene for oss blir mot Arsenal borte og Chelsea hjemme, sier Ferguson.

To straffesituasjoner
Han fikk se Javier Hernandez få gult kort for filming på overtid, da Danny Simpson satte ut en fot og meksikaneren kastet seg over den.

- Klar straffe, mener United-manageren.

- Dommeren gjorde en meget god kamp, men han sviktet seg selv da han trakk fram det gule kortet. Greit, han dømte ikke, men å gi kort for filming er en fornærmelse. Det var definitivt kontakt. 

Newcastles rop på straffe, da Anderson sparket Peter Løvenkrands i ankelen på vei ut av 16-meteren tidligere i 2. omgang, ville han imidlertid ikke ta stilling til.

- Jeg har ikke sett den situasjonen. Jeg må se den igjen, hevdet Ferguson.

TILBAKE: Wayne Rooney var tilbake på banen etter å ha ferdigsonet straffen han fikk for å banne, men selv om United-spissen var pigg gikk han målløs av banen. Foto: REUTERS/Nigel Roddis
TILBAKE: Wayne Rooney var tilbake på banen etter å ha ferdigsonet straffen han fikk for å banne, men selv om United-spissen var pigg gikk han målløs av banen. Foto: REUTERS/Nigel Roddis Vis mer

Newcastle-manager Alan Pardew hadde følgende syn på straffesituasjonen på overtid:

- Danny (Simpson) satte ut en fot, men han touchet ikke fyren. Han (Hernandez filmet). Jeg vil skryte av dommeren, for han var veldig modig der. United trykket på, og når man kjenner historien vet man at det kunne vært lett å gi straffe der. Hjertet mitt hoppet over et slag, for jeg syntes vi fortjente noe ut av denne kampen.

Han synes derimiot dommeren bommet da Løvenkrands ikke fikk straffe.

- Det burde absolutt vært dømt der, sier han.

Newcastle ut i hundre
Wayne Rooney og Javier Hernandez har vært den betrodde spissduoen til sir Alex Ferguson den siste måneden, og de var nær å gi Manchester United en pangstart etter bare to minutter:

Patrice Evra slo en perfekt bakromsball til Rooney som stormet ned venstrekanten, løftet hovmesterblikket og klinket pasningen inn mot spissmakkeren foran mål. «Chicharito» kunne nesten bare snuble ballen i mål, men måtte se Tim Krul få fingertuppene på ballen.

Etter dette innledet Newcastle et stormløp mot United-målet, der de trykket ligalederen med alt de hadde og fikk St. James Park til å koke.

Jonas Gutierrez viste argentinsk driblekunst da han i tur og orden dro seg forbi Nani, John O'Shea og Michael Carrick - sistnevnte snudde til og med rumpa til - men forsøket på å bøye ballen i lengste hjørne ble blokkert av Chris Smalling.

I minuttene etterpå måtte imidlertid Edwin van der Sar i aksjon en rekke ganger, med Shola Ameobi, Joey Barton og Cheik Tiote som tre av de mest skuddvillige.

Massivt trykk til tross - Newcastle greide ikke å rulle opp de virkelige store sjansene.

De hadde Manchester United, og Wayne Rooney burde sendt gjestene i tet etter 19 minutter: Han vippet ballen elegant over Mike Williamson og kom alene med Krul, om enn fra litt skrå vinkel. Skuddet ble forsøkt plassert høyt oppunder tverliggeren, men havnet i stedet på tribunen, til enorm jubel fra St. James Park.

Løp fra seg
Newcastle så ut til å ha løpt fra seg halvveis i omgangen, og gradvis overtok United initiativet i kampen. Men en spiller som Ryan Giggs, som har vært toneangivende den siste tiden, virket helt ute av slag og hadde færrest vellykkede pasninger av samtlige utespillere før pause (65 prosent).

Et øyeblikks ubesluttsomhet av Chris Smalling kunne også kostet United dyrt like før pause, da han feilberegnet et Barton-innlegg og lot Peter Løvenkrands stå alene på 10 meter. Danskens hodestøt gikk svakt utenfor.

2. omgang ble sjansefattig, men begge lag ropte på straffe opptil flere ganger:

Flere rop på straffe
Newcastle hadde kanskje den beste saken, da Andersen klønete sparket i beinet til Løvenkrands, som var på vei vekk fra målet. Reprisene viste at brasilianeren ikke var borti ballen, og selv om dommeren hadde panoramautsikt lot han være å blåse.

- Jeg synes det er straffe. Anderson er absolutt borti ham, og han kan blåse straffe der, mener Claus Lundekvam i TV 2s Premier League-studio.

GULT FOR FILMING: Lee Probert holder opp det gule kortet til Hernandez. Til høyre raser Danny Simpson mot United-spissen. REUTERS/Nigel Roddis
GULT FOR FILMING: Lee Probert holder opp det gule kortet til Hernandez. Til høyre raser Danny Simpson mot United-spissen. REUTERS/Nigel Roddis Vis mer

Lars Bohinen mente imidlertid dommeren hadde sitt på det tørre.

- Han sleper foten såpass mye etter seg, og da blir du gjerne gjennomskuet av dommeren, sier han.

Ryan Giggs, som hadde en svart dag på jobbe, burde gitt United ledelsen etter 68 minutter. Patrice Evra dro seg mesterlig inn i 16-meteren, gikk mot dødlinja og la ballen ut til waliseren på 10 meter. Tim Krul var utspilt, men skuddet gikk like utenfor.

Like før slutt fikk Hernandez gult kort for filming, også det en kontroversiell avgjørelse. United-spissen dro ballen forbi Danny Simpson, som satte ut en fot og dermed ga meksikaneren muligheten til å falle. Det gjorde han, men litt for tydelig for dommerens smak.

Claus Lundekvam ble heller ikke imponert.

- Det er filming. Jeg er overrasket over at han som har vært så ærlig og god denne sesongen prøver å filme seg til straffe her, sier han.

PS! Premier Leagues toppscorer Dimitar Berbatov var verken på banen eller benken for Manchester United i dag. Sir Alex Ferguson uttalte før kampen at bulgareren «ikke følte seg helt bra», så kan man bare spekulere i om det stemmer eller om Berbatov ble straffet for sjansesløsingen i lørdagens 0-1-tap mot Manchester City.

GLADGUTTER: Wayne Rooney og Joey Barton er ikke kjent for å være de blideste gutta på banen, men i denne situasjonen har de funnet noe morsomt å flire av. Foto: REUTERS/Nigel Roddis
GLADGUTTER: Wayne Rooney og Joey Barton er ikke kjent for å være de blideste gutta på banen, men i denne situasjonen har de funnet noe morsomt å flire av. Foto: REUTERS/Nigel Roddis Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media