Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Mourinhos uttalelse kritiseres

- En fornærmelse mot fansen

Jose Mourinhos uttalelser på pressekonferansen etter den skuffende Champions League-exiten skaper reaksjoner i fotballverden.

I HARDT VÆR: Jose Mourinho får kritikk for sine uttalelser etter Manchester United røk ut av Champions League. Foto: NTB Scanpix/Andrew Yates/Sportimage via PA Images
I HARDT VÆR: Jose Mourinho får kritikk for sine uttalelser etter Manchester United røk ut av Champions League. Foto: NTB Scanpix/Andrew Yates/Sportimage via PA Images Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Manchester United røk ut av Champions League i går etter et overraskende hjemmetap mot Sevilla. På pressekonferansen etter kampen valgte United-manager Mourinho å fokusere på at han selv har vært med på å sende United ut av konkurransen, og at det derfor ikke er noe nytt for klubben.

- Jeg har sittet i denne stolen to ganger før i Champions League, og to ganger har jeg slått ut Manchester United, med Porto og Real Madrid. Dette er ikke noe nytt for denne klubben, sa portugiseren, før han rettet fokus mot helgens kvartfinale i FA-cupen.

- Jeg vil ikke lage et drama ut av dette, det har vi ikke tid til. Vi har en kamp på lørdag, så vi har ikke tid til å være triste i mer enn 24 timer. Slik er fotballen, og det er ikke verdens ende.

- Fansen fortjener bedre

Disse uttalelsene har ikke akkurat falt i god jord. James Ducker, som følger Manchester-klubbene for The Telegraph, er en av de som reagerer.

- Ja, han sa virkelig dette. Det er en fornærmelse mot fansen, skriver han på Twitter, før han følger opp:

- Jeg bryr meg ikke om hvor mye du har vunnet før, eller hvor god du tror du er. Du sitter ikke der og snakker om klubben du er manager for på den måten. Fansen fortjener bedre.

Sammenliknes med Moyes

Noen påpeker også at United presterte bedre i Champions League under utskjelte David Moyes, og spør seg hva reaksjonene ville blitt dersom skotten hadde uttalt seg på samme måte som Mourinho.

En av disse er Jan Åge Fjørtoft, som prøver seg med en ny versjon av John Lennons «Imagine».

- Forestill deg at Moyes gjorde en pressekonferanse som Mourinho i går kveld. Forestill deg at Moyes ble slått ut av Champions League av et lag som ligger 27 poeng bak Barca, skriver Fjørtoft på Twitter.

Kritisk til stemningen

Mourinhos forhold til United-fansen har allerede vært under press etter at portugiseren flere ganger denne sesongen har gått ut og kritisert stemningen på Old Trafford.

- Her inne er det litt stille, og det er ikke så mye entusiasme, sa portugiseren i februar.

Også før gårsdagens kamp gikk Mourinho ut med en oppfordring til hjemmepublikummet.

- Forhåpentligvis kan folkene våre gi oss en liten dytt, sa han da.

Slik gikk det altså ikke.

Stikk fra Salah

Også hos Uniteds rivaler i Liverpool ble CL-exiten lagt merke til. Stjernespilleren Mohamed Salah var raskt ute på Twitter med en melding om trekningen for kvartfinalene.

- Champions League-trekningen kan ikke komme raskt nok, skrev egypteren.

Mourinho tok seg på sin side tid til å påpeke at Merseyside-klubben ikke er videre i FA-cupen, noe United er.

- Liverpool er videre til kvartfinalen? Ja, dette er sant, men de har ikke FA-cupen heller, sa han på pressekonferansen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!