- En fortjent seier

Den blodferske landslagskapteinen mener Norge vant fullt fortjent i kveld.

BEOGRAD (Dagbladet.no): Martin Andresen debuterte som landslagskaptein i sin tiende kamp. Og kvelden ble minneverdig på mange måter for den ferske kapteinen: Han scoret like godt sitt første landslagsmål også.

- Jeg har hatt en fin kveld, ja, smiler en godt fornøyd Andresen.

For mange var Claus Lundekvam det naturlige kapteinsvalget til privatkampen mot Serbia. På spørsmål om utnevnelsen kom som en overraskelse, blir Andresen tvilende.

- Nja, jeg ble jo overrasket. Det var en hyggelig nyhet å få, sier han.

- En ledertype

Åge Hareide var helt klar på hvorfor han valgte Martin som kaptein.

- Hans tilstedeværelse på banen er veldig viktig for oss. Han leder laget med eksempel, sier Hareide om sin ferske kaptein. Og åpner for at Andresen kan beholde kapteinsbindet i lang tid fremover.

- Fortjent seier

Mindre hyggelig for Andresen var alle feilene han så lagkameratene gjøre på banen. Spillemessig er det nemlig store rom for forbedringer i laget.

- Vi hadde for dårlig presisjon, og vi hadde for mange farlige balltap på midten av banen, oppsummerer Andresen. Likevel er det ikke noe å si på Hareides fem første kamper som landslagssjef. Fem strake seire er fasiten. Kampen i kveld bare understreker den flyten Hareides lag har akkurat nå.

- Det er en sterk seier. Vi slår et godt lag på bortebane. Den var ikke ufortjent heller, mener Andresen.

FORNØYD:</B> Martin Andresen noterte seg på scoringslista etter at Norge fikk straffe. Fullt fortjent seier, mente kveldens hovedperson.