En fot i verdenstoppen

BRUSSEL (Dagbladet): For snart ett år siden satt Drillo i en buss i Asker og sammenliknet Tore André Flo med Ronaldo. Humøret var høyt og metaforen spøkefull. Men i går - da han hentet inn et nytt sammenlikningsgrunnlag fra fotballens ozonlag - så mente han det: - Tore André holder Zidane-klasse, sier Drillo.

Zinedine Zidane er franskmannen i Juventus - til daglig omtalt som en av verdens desidert beste fotballspillere - og fyren som for fire uker siden scoret det vakreste baklengsmålet i Drillos-historien.

Prestasjonen var så stor, og målet så flott, at sjøl Drillo verken vil dele ut skyld eller forsvars-bortforklare det. Og i går, sjøl om det bare var på trening, kom det ett til.

Servert som et teknisk perlekjede av Tore André Flo.

- Så du det målet, sier Drillo til Dagbladet. Jeg tør påstå han aldri har vært mer opprømt etter en helt vanlig øving med ball. For på toppen av en trening i ultraklassen kom Chelsea-proffens begavelse som det desiderte høydepunktet.

Det handlet om ekstrem ballkontroll, ei finte Erik Hoftun aldri vil finne ut av, og en perfekt lobb som ett hundre prosent plasserte Frode Grodås like gjerne kunne stått bak mål og sett på.

- For meg er Tore André i verdenstoppen, sier Drillo skråsikkert.

Uttalelsen handler om preferanser og kjærlighet til ekstreme kvaliteter. Men når det er sagt - Drillo vil ikke banne i den italienske Chelsea-kjerka og si at Gianluca Vialli er en stjerneopphengt manager som ikke skjønner hva stryningen kan tilføre London-klubben. For det er ikke så enkelt - folk og røvere er jo forskjellige. Og ikke minst fotballtrenere.

- Det handler om syn, sier Drillo. - Men jeg skjønner ikke hvordan Vialli har råd til å ha Tore André på benken.

Chelsea-manageren ville sikkert begynt å lure sjøl om han hadde vært i Brussel i går formiddag. For før det allerede utbroderte mesterstykket hadde Tore André Flo nemlig levert en søknad til. Den kom etter en lynkjapp situasjonsvurdering fra et sted mellom 20 og 25 meter, hvor to medspillere var på gode løp, og Frode Grodås sto riktig på fem-meteren. Men Flo skjøt han, og fikk Drillo til å rope følgende da ballen var i lufta:

- Den går inn!

Klart den gjorde det.

Takk for komplimentet

- Har Drillo sagt det, sier Tore André om Zidane-sammenlikningen. - Han pleier jo ikke å si så mye. Men det er hyggelig det, sjøl om det bare var ei trening.

- Målet var bra det, så jeg får vel sørge for å gjøre det i kamp også da.

Alt ved gårsdagens trening gjorde Drillo lykkelig. Akkurat som foran Frankrike-matchen for en måned siden er spillerne voldsomt opptatt av å vise seg fram. Og konkurranse gir intensitet, og i går også kvalitet.

- Jeg har nesten aldri sett en så bra trening, sier Drillo.

<B>SUVEREN: Sjefen sjøl, Drillo setter enormt pris på denne foten.