- En fullkommen fiasko

Tour-direktør slakter sykkelforbundet. Mens doplaget Astana triller videre.

(Dagbladet.no): Tour de France-arrangør Christian Prudhomme er en av få i sykkelsporten som ved enhver anledning har tatt klokkeklar avstand fra alt som har med doping og dopere å gjøre.

Etter gårsdagens dopingavsløring av forhåndsfavoritten Aleksandre Vinokourov, slakter han Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) for det han oppfatter som fullstendig systemsvikt.

- Hele systemet er en fullkommen fiasko. Det beskytter ikke verdens største sykkelritt, og vi er nødt til å kaste det på dør, sier Prudhomme til dansk TV 2.

Savner info fra UCI

Som eksempler på systemsvikten, nevner han at UCI verken informerte dem om Vinokourovs positive dopingtest (det var det laget Astana sjøl som gjorde) eller om Michael Rasmussens brudd på meldeplikten.

Hvis det sistnevnte hadde skjedd, ville den nåværende sammenlagtlederen aldri fått lov til å stille til start, bekrefter Prudhomme.

- Vi burde ha blitt gjort oppmerksom på hans manglende evne til å følge reglene. Da ville han ikke blitt invitert til Tour de France, for han er ikke et godt eksempel for resten av rytterne, begrunner Prudhomme.

- En såkalt mester skal også oppføre seg som en mester, legger han til.

OPPGITT: Tour de France-direktør Christian Prudhomme etterlyser mer informasjon fra Det internasjonale sykkelforbundet. Foto: SCANPIX
OPPGITT: Tour de France-direktør Christian Prudhomme etterlyser mer informasjon fra Det internasjonale sykkelforbundet. Foto: SCANPIX Vis mer

Astana fortsetter

Vinokourovs Astana fastslår for øvrig i dag at de ikke har til hensikt å legge ned laget, sjøl om de har trukket seg fra Tour de France.

Dermed blir doplaget også å finne i Sachsen Tour (25 - 29. juli) og Brixia Tour (26 - 29. juli).

Ifølge pressemeldingen har gruppa fått full støtte fra Danial Akhmetov, presidenten i Kasakhstans sykkelforbund.

• Si din mening: I en kommentar i dagens papirutgave av Dagbladet blir sykkelsporten erklært død. Hva mener du?

- En fullkommen fiasko
DOP-TATT: Den kasakhstanske Astana-rytteren Aleksandre Vinokoruov ble i går tatt for doping. Han føyer seg dermed inn i en lang rekke av toppsyklister som har gjort seg skyldig i det samme.