En ganske så smart gutt

Sunn nysgjerrighet og et kvikt hode har gitt Tarjei Bø kjappere framgang enn noen trodde.

HELT USTOPPELIG:  Tre seire på tre dager. I Tarjei Bø har norsk skiskyting fått enda en mester. FOTO: REUTERS/Heinz-Peter Bader
HELT USTOPPELIG: Tre seire på tre dager. I Tarjei Bø har norsk skiskyting fått enda en mester. FOTO: REUTERS/Heinz-Peter Bader Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

HOCHFILZEN (Dagbladet): Verdens beste skiskyttere har konkurrert tre dager i Hochfilzen, og en norsk 22-åring har vunnet tre ganger på rad. Om konkurransene hadde fortsatt her, ville han vunnet uansett. Så fort fortsetter utviklingen for Tarjei Bø.

Etterpå er det lett å se noen grunner for det. Dette er løperen som har gått i lære hos de beste i sporten, og som lettere enn de fleste har sugd til seg de små sammenhengene som til slutt avgjør resultatlistene i toppidrett.

Likevel er veien til topps blitt tilbakelagt ekstremt fort.

FOR  der er Tarjei Bø akkurat nå.

En god natts søvn etter at han ærlig forsikret meg at han ikke var verdens beste skiskytter, oppførte han seg akkurat som det:

•• Serien på stående skyting i stafetten var et mesterverk.

Ole Einar Bjørndalen kunne ha gjort noe lignende på en god dag; Emil Hegle Svendsen i vanlig skytterform også, men der og da var det hurtigskyting i snøkavet som ingen kopierte.

TIL NÅ har kopiering vært Tarjeis fag. Da han begynte med skiskyting på toppidrettslinja på Lillehammer, var han ifølge seg selv skolens svakeste elev. På første skoledag vel og merke.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer