En ganske sårbar mester

Thor Hushovd er den beste syklisten Norge noen gang har hatt. Men han var heldigvis ingen komplett syklist.

OGSÅ SVAK:  Thor Hushovd har sprukket igjen. Her i ganske fersk utgave som proff under Tour de France 2002 der han fikk krampe etter å ha ledet feltet et par timer underveis. FOTO: Dagbladet/Daniel Sannum Lauten.
OGSÅ SVAK: Thor Hushovd har sprukket igjen. Her i ganske fersk utgave som proff under Tour de France 2002 der han fikk krampe etter å ha ledet feltet et par timer underveis. FOTO: Dagbladet/Daniel Sannum Lauten. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FORTELLINGEN om norsk sykkelsport er delt i historien om det som skjedde før og etter Thor Hushovd. Så sentral har 36-åringen vært for oss i denne sporten. Her er det ikke bare snakk om VM-gull, et par grønne sprinttrøyer i  Tour de France eller de mange triumfene på enkeltetappene i syklingens største konkurranser som hver for seg holder i sportens historiebøker:

•• Dette er utøveren som har gjort sykling til en norsk sport.

Det er Hushovd som er grunnlaget for den sommerlige Tour de Francen hypen på TV, den ekstreme framgangen i sykling som mosjonsidrett og all den gode satsingen som er i ferd med å gi Norge en brukbar bredde internasjonalt.

Og alt dette fordi han heldigvis aldri har vært den komplette sykkelrytteren.

DET kunne vært kleint i en periode der prestasjonene til de største mesterne og sammenlagtrytterne en etter en er blitt avslørt som juks.

Lenge var det vanskelig nok for Thor bare å snakke om jukset. Han ble tverr og sur over de gjentatte spørsmålene om syklingens skyggeside, og skjønte kanskje ikke at det å snakke ned denne idretten ble helt avgjørende for å få til den endringen som tross alt har skjedd de siste årene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer