- En gave fra Gud

Det sier Patrick Vieria om åpningskampen mot Senegal. Dagbladet.no følger hver eneste VM-kamp direkte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I morgen sparker Frankrike og Senegal i gang fotballfesten i Asia. Åpningskampen er alltid spesiell i et fotball-VM, men det er også andre faktorer som gjør dette oppgjøret spesielt:

 • Frankrike må klare seg uten en skadd Zinedine Zidane og 20 av 23 spillere i Senegal-troppen hever sin lønn i franske klubber.

  For en mann er kampen ekstraordinær: Frankrikes midtbanestrateg Patrick Vieira. Arsenal-spilleren er født i Senegal.

  - Dette er min kamp. Et ekstraordinært, sjeldent og uforglemmelig øyeblikk. Det er en gave fra Gud, sier Vieira til den engelske avisa Indepedent.

  Vieira er en av tre franske spillere som er født i Afrika. Mens Vieira er født i Senegal, er Marcel Desailly opprinnelig fra Ghana og Claude Makelele født i Kongo.

  - Dypt i sjelen min så er jeg senegaleser. Kulturen er forankret i meg fordi det var måten jeg ble oppdratt på av familien i oppveksten, sier Vieira.

  Uten Zidane


  Mye har handlet om Zidane i forkant av åpningskampen. I morgen kommer det definitivt ikke til å handle om verdens dyreste fotballspiller.

  - Zidane kan ikke erstattes, men jeg føler vi har ting under kontroll likevel. Vi har gjort alt som er mulig for å forberede oss, sa landslagssjef Roger Lemerre på pressekonferansen i dag.

  - De 11 spillerne jeg plukker ut vil være mer oppmerksom på oppgaven som venter og være mer konsentrert fordi de vet at et fransk lag uten Zinedine Zidane kan få trøbbel. Men det er ikke første gang vi spiller uten Zidane.

  - Som en ligakamp


  Lemerre ser på det som et privilegie å få åpne fotball-VM og legger ikke skjul på at det blir spesielt å se Senegal på den andre banehalvdelen i morgen.

  - Senegals lag kjenner mentaliteten, kulturen og den franske fotballmentaliteten. Det vil nesten bli som en fransk ligakamp bortsett fra det faktum at det her dreier seg om to landslag, sier Lemerre.

  Frankrike avlyste dagens trening på stadion i Seoul på grunn av trafikkaoset i den sørkoreanske storbyen.

  - Vi ville ikke bruke halvannen time til og halvannen time fra. Det ville vært for lang tid og for slitsomt, sier Marcel Desailly.

  Sannsynlige lagoppstillinger:

  Frankrike (4-3-3): 16 Fabien Barthez - 15 Lilian Thuram, 8 Marcel Desailly (kaptein), 18- Frank Leboeuf, 3 Bixente Lizarazu - 4 Patrick Vieira, 17 Emmanuel Petit, 6 Youri Djorkaeff - 21 Christophe Dugarry, 20 David Trezeguet, 12 Thierry Henry.

  Senegal (4-4-2): 1 Tony Sylva - 2 Oumar Daf, 13 Lamine Diatta, 6 Aliou Cisse (kaptein), 17 Ferdinand Coly - 10 Khalilou Fadiga, 15 Salif Diao, 19 Pape Bouba Diop, 23 Makthar Ndiaye - 7 Henri Camara, 11 El Hadji Diouf.

<B>TRENINGSKAMP:</B> Patrick Vieria har spesielle grunner for å glede seg til VM-starten mot Senegal.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer