-  En gave til landslaget

Åge Hareide var like glad og overrasket som Steffen Iversen i går kveld. Den hjemvendte proffen er ifølge landslagssjefen høyaktuell mot Italia om han fortsetter som i går.

BERGEN (Dagbladet): Steffen Iversen (27) hadde knapt rørt en ball siden i vår. Tre ukers løpetrening og et par treninger med Vålerenga var alt han rakk før sin første kamp i Tippeligaen siden han dro til Tottenham som 20-åring i 1996.

Det så slett ikke slik ut der han herjet rundt med Brann-stopperparet Ragnvald Soma og Olafur Örn Bjarnason - et av Tippeligaens beste i lufta. Iversen tapte knapt en hodeduell, skapte konstant uro i boksen, var involvert i samtlige av Vålerengas sjanser, headet sjøl i tverrliggeren og presset Brann-keeper Håkon Opdal til den grove feilvurderingen som ga Daniel Fredheim Holm gratissjansen til 1- 1 og poeng på Stadion.

Attpåtil sto Iversen kampen ut. Han spilte 90 minutter for første gang siden han scoret to for Wolverhampton mot Leeds 28. desember i fjor.

-  Jeg er litt overrasket. Det gjør egentlig ikke særlig vondt noe sted. Pusten var overraskende bra, og det samme var hodespillet, sier Iversen til Dagbladet.

Drømmer om Norge

Han kunne gitt Vålerenga ledelsen på innlegg fra Hovi allerede etter åtte minutter. Men aleine på åtte meter fikk han ikke styrt headingen- annet enn utafor.

-  Den sklei av hodet. Akkurat der får jeg skylde på lite kamptrening, sier han.

Kamptrening blir det nok av for Iversen framover. Han er ikke i tvil om at han skal rekke å komme i toppform gjennom spill i Vålerenga. Og slik bli aktuell for landslaget han ikke har spilt for siden Nord-Irland-kampen i vinter. Helst allerede mot Belgia 18. august. Og definitivt mot Italia 14 dager seinere.

-  Jeg håper å komme i toppform så raskt som mulig, og få være med i de kampene, sier han.

-  Høyaktuell

Det tror landslagssjef Åge Hareide at Iversen kan rekke. Han mottok i går kveld med glede rapportene om en overraskende sprek Iversen.

-  Om han allerede nå viser gode tendenser, så er det veldig tidlig. Det er en en gave til landslaget. En motivert Steffen Iversen er en kjempefordel for oss, sier Åge Hareide til Dagbladet.

Med Ole Gunnar Solskjær uaktuell og John Carew halvskadd og usikker, bekrefter Åge Hareide at han ser på Iversen som bonus i boka den neste måneden.

-  Han er høyaktuell mot Italia om han fortsetter utviklingen. Han har ekstreme ferdigheter og stor internasjonal rutine. Nettopp det siste trenger vi mye av mot en slik motstander, sier Hareide som lover at Iversen skal følges nøye i de kommende kampene.

Hareide ser heller ikke bort fra at Iversen kan være tilbake allerede mot Belgia om 15 dager.

-  Den kommer kanskje litt tidlig, men vi tar ut troppen etter runden neste helg. Vi får se. Jeg håper Kjetil Rekdal får kjørt ham skikkelig i form, sier Hareide.

Det lover Vålerenga-treneren.

-  Nå skal vi ha ei skikkelig treningsuke, men jeg er virkelig imponert over at Steffen står kampen ut i dag. Nå scorer han til helga, sier Rekdal.

På husjakt

Iversen innrømmer at han trenger mer trening, klapper seg på magen og har ifølge seg sjøl to kilo igjen før matchvekta er inne ...

Han sier dette om nivået i Tippeligaen etter åtte sesongers fravær.

-  Det er godt nivå, men forskjellen fra England er vel trykket. Der får du deg gjerne en albue i trynet også, sier Iversen som i dag fortsetter husjakten i Oslo.

Kona Anna Crane skal pendle mellom Oslo og London de fire månedene Steffen er i Vålerenga.

Om da ikke VIF-direktør Kjetil Siem lykkes med planen sin:

-  Vi håper å beholde ham i Vålerenga lenger.

NÆRE PÅ: Steffen Iversen hadde en glimrende sjanse til å gi Vålerenga ledelsen. Men aleine på åtte meter gikk headingen utenfor. - Den sklei av hodet. Akkurat der får jeg skylde på lite kamptrening, sier Iversen. Nå satser han på å matches til toppform.
IMPONERT: Landslagssjef Åge Hareide.