GA DROGBA MÅLGIVENDE: Steven Gerrard har hatt et par famøse tilbakespill i sin karriere. I går kom ett av dem, da han sendte ballen rett i beina på Didier Drogba, som rundet Reina og satte ballen i mål foran The Kop. Foto: AP Photo/Tim Hales
GA DROGBA MÅLGIVENDE: Steven Gerrard har hatt et par famøse tilbakespill i sin karriere. I går kom ett av dem, da han sendte ballen rett i beina på Didier Drogba, som rundet Reina og satte ballen i mål foran The Kop. Foto: AP Photo/Tim HalesVis mer

- En gedigen gavepakke

Men Ferguson er forsiktig i Liverpool-kritikken etter Gerrards fadese.

||| (Dagbladet): Flere Liverpool-supportere slet med ambivalente følelser foran hjemmemøtet med Chelsea, i visshet om at de med seier eller uavgjort ville gi erkerival Manchester United en gyllen mulighet til å passere dem i antall ligamesterskap.

Noen håndsrekning fra Steven Gerrard fikk de i hvert fall ikke.

Liverpool-kapteinen serverte Chelsea ledermålet en drøy halvtime ut i 1. omgang, da han sendte en lissepasning rett i beina på Didier Drogba.

Sir Alex Ferguson stilte seg ikke i rekka blant konspirasjonsteoretikerne etter at hans eget lag hadde gjort sin del av jobben gjennom å slå Sunderland 1-0 borte.

Men United-manageren valgte heller ikke den diplomatiske «slikt skjer i fotball»-varianten da han fikk spørsmål om Gerrards fadese.

- Jeg så det etter kampen. Det var en gedigen gavepakke, sa Ferguson, ifølge The Sun.

- Kanskje vi ba om for mye
Samtidig voktet han seg for å kritisere Liverpool, vel vitende om at hans eget lag selv snublet mot Chelsea på eget gress og fulgte opp med å tape to poeng borte mot Blackburn.

- Liverpool hadde en tøff kamp på torsdag (mot Atletico Madrid). De har tapt 19 kamper denne sesongen, så kanskje vi ba om for mye når vi håpet at de skulle ta poeng. Det er alltid tøft mot Chelsea. Men dette var selvsagt ikke det vi ønsket oss, sier Ferguson i The Guardian.

Og legger til:

- Jeg trodde Liverpool kom til å bite fra seg, men jeg antar at det var i tøffeste laget å forvente at de skulle vinne.

Edwin van der Sar sier det er andre ting enn Liverpools 0-2-tap som gjør at Uniteds tynne gullhåp nå ligger i Wigans hender.

- Selv om de (Liverpool) virkelig hadde forsøkt, har de hatt to fæle uker, spilt mange kamper og pådratt seg noen skader. Jeg tror ikke det er grunnen til at vi muligens ikke vinner ligaen. Chelsea fikk noen pauser vi ikke fikk, spesielt i løpet av de siste månedene, sier nederlenderen til klubbens egen hjemmeside.

- Fotball er merkelig
For at United skal ta sitt fjerde strake ligagull må Stoke slås hjemme på Old Trafford neste helg, samtidig som Wigan tar poeng på Stamford Bridge.

Til tross for at Paul Scharner & co har slått både Chelsea, Arsenal og Liverpool på hjemmebane denne sesongen, tror de færreste at de er i stand til å stoppe et gulljagende Chelsea.

Men sesongen har inneholdt såpass mange forbløffende resultater at Ferguson ikke tar noe for gitt.

- Wigan er et godt lag, de kommer til å gjøre et forsøk og du kan aldri vite. Fotballen er en merkelig sport, sier han.

HÅPET LIVERPOOL SKULLE BITE FRA SEG: Men Ferguson mener man ikke kunne forvente at et lag som har tapt 19 kamper denne sesongen skulle slå Chelsea. Foto: 
EPA/LINDSEY PARNABY
HÅPET LIVERPOOL SKULLE BITE FRA SEG: Men Ferguson mener man ikke kunne forvente at et lag som har tapt 19 kamper denne sesongen skulle slå Chelsea. Foto: EPA/LINDSEY PARNABY Vis mer