UTLIGNET: Eirik Huseklepp fikk endelig hull på byllen for et hardt presset Brann. Det ene poenget mot VIF kan bli livsviktig for Steinar Nilsen & co. Foto: Marit Hommedal / SCANPIX.
UTLIGNET: Eirik Huseklepp fikk endelig hull på byllen for et hardt presset Brann. Det ene poenget mot VIF kan bli livsviktig for Steinar Nilsen & co. Foto: Marit Hommedal / SCANPIX.Vis mer

- En gigant av en keeper

Kun Huseklepp greide beseire Hirschfeld.

|||BERGEN (Dagbladet): Brann - Vålerenga 1-1.

Erik Huseklepp reddet ett poeng for Brann da han utlignet til 1-1 mot Vålerenga ti minutter før slutt, etter et enormt sjansesløseri fra hjemmelaget gjennom hele kampen.

Da Dagbladet traff Brann-trener Steinar Nilsen etter kampen brukte han store ord om Vålerengas sisteskanse Lars Hirschfeld som hadde en fantastisk dag mellom stengene.

- Det var helt ekstremt å stå på sidelinja i dag og se på en gigant av en keeper som slang seg fra kryss til kryss. Det er som "bare faen" at keepere alltid skal ha sine beste dager mot oss og det er spesielt irriterende at det var jeg som hentet han til Norge, sier Nilsen.

Keeperen som Nilsen hentet til Tromsø hadde et mislykket opphold i utlandet før han igjen ble hentet til Norge og Vålerenga.

Til tross for, til tider, massivt Brann-press syntes ikke Vålerenga-trener Martin Andresen at de var heldige som fikk med seg poeng hjem til Oslo.

- Vi har noen gedigne sjanser vi og så jeg synes 1-1 er et fair resultat. Vi fikk til fint spill på en vanskelig bane, men slapp de til litt mer enn det jeg håpet og hadde trodd på forhånd. Alt i alt er ett poeng i Bergen et greit resultat så jeg er fornøyd, sier han til Dagbladet etter kampen.

Pangstart på kampen
Bergenspublikummet hadde så vidt rukket å summe seg etter kampstart da Vålerenga ga hjemmelaget en real kalddusj.

Mos forserte ned høyresiden og sendte ballen hardt langs bakken inn til storebroren Moa som hadde få problemer med å sende bortelaget i ledelsen fra seks meter.

0-1, og en verst tenkelig start for det allerede hardt pressede hjemmelaget.

Etter scoringen tok Brann mer over på Stadion.

Hjemmelaget skapte en rekke kjempesjanser og både Erik Huseklepp og Yaw Ihle Amankwah hadde meget gode sjanser til å straffe Vålerenga.

Bortelagets keeper, Lars Hirschfeld, var imidlertid i det umulige hjørnet og spesielt redningen på Amankwahs heading var det høy klasse over.

Det bølget mye frem og tilbake midtveis og de blå, anført av en sprudlende Mos, var meget giftige på kontringer.

Sjansesløseriet fortsatte
Etter en relativt rolig start på andre omgang ga Brann-keeper Håkon Opdal en real gavepakke til Mos og Vålerenga etter 60 minutter.

Opdal var helt upresset da han spilte ballen rett i beina på Mos som prøvde å runde keeper i stedet for å skyte, men Branns sisteskanse avverget sin egen tabbe.

Minuttene fra spilleminutt 60 til 70 skapte mye frustrasjon hos hjemmefansen og Brann noterte seg for fem store sjanser til å utligne.

Birkir Mar Sævarsson burde defintivt scoret da han fikk en dobbelsjanse mot Vålerengas kanadiske sisteskanse, men banens udiskutabelt beste spiller nektet Brann-spillerne nettsus gang på gang.
Forløsningen

Etter Lars Hirschfeld sin vanvittige parade av redninger var det nok mange som begynte å miste troen på om noen av de røde skulle klare å overliste Vålerenga-keeperen, men etter 79 minutter fant bergenserne svar.

Bjørnar Holmvik smalt til fra distanse og Hirschfeld viste en menneskelig side da han, litt klossete, mistet ballen ned til Erik Huseklepp som satte inn den forløsende scoringen.

En meget fortjent utligning for Brann.

Brann presset på resten av kampen, men det skjedde lite etter scoringen. Innbytter Stefan Strandberg fikk sitt andre gule på tampen og måtte dermed forlate banen, uten at det hadde noen innvirkning på resultatet.

Det endte 1-1 i Bergen.

- Vi kan ikke friskmelde oss enda, det er fremdeles mye å ta tak i defensivt. Offensivt har vi gjort mye riktig de siste kampene, og sjansemessig gikk jeg ut av tellinga denne kampen, sier Steinar Nilsen.

- Jeg ble så forbanna over alle missene at jeg slutta å telle.

Nilsen fremhever spillernes innsats, tross en tidlig smell.

- De spiller for drakta og publikum merker det. Som sagt, vi kan ikke friskmelde oss enda. Jeg liker å tenke kampe for kamp og ser mange forbedringsmuligheter, sier han.

MOA SCORET: Etter nydelig samspill med sin bror, Mos. Foto: Marit Hommedal / SCANPIX.
MOA SCORET: Etter nydelig samspill med sin bror, Mos. Foto: Marit Hommedal / SCANPIX. Vis mer