«En gjeng med tapere»

LONDON (Dagbladet): «Siden den norske manageren Egil Olsen kom til Wimbledon har klubben forandret innstilling og visket ut sin identitet. Laget framstår som en tannløs gjeng med karakterløse tapere».

Denne salven fikk Drillo i Storbritannias største avis The Sun i går, som leses av over fire millioner mennesker. Kommentator John Sadler fyrer løs etter å ha sett et ynkelig Wimbledon bli banket 4-0 av Derby.

I går var det et slags spille-krise-møte i klubben.

- Ja, det stemmer at vi hadde et møte , men jeg vil ikke kalle det krisemøte, men det var en alvorsprat. Blant annet at vi må få lagt inn mye ekstra de siste 70 dagene vi har igjen før denne sesongen er over. Det verste jeg kan tenke meg er at vi sitter den 14. mai og sier ... tenk og atte hvis bare ..., sier Lars Tjærnås til Dagbladet.

The Suns Sadler snakker også alvor. I spaltene. Han er harm fordi ingen fra Wimbledon møtte opp på pressekonferansen etter Derby-kampen.

Bot fra FA

Klubben kan få en FA-bot for dette, ettersom en fra klubben plikter å møte pressen. Reglen er: «tap og vinn med samme sinn».

Det er andre gangen i løpet av sesongen at Drillo, eller noen i apparatet rundt ham, unnlater å møte pressen. Forrige gang var da Dons fikk fem mål i baken av bunnlaget Sheffield Wednesday. Drillo har i ettertid beklaget dette og sagt han måtte rekke bussen hjem.

«Sorry, men da Olsens ansikt dukket opp på fjernsynet slo det meg at han hadde all den livlige optimismen og inspirerende karismaen som du finner i en av hans slitte Wellington støvler,» skriver Sadler. Som også bruker noen linjer på Drillos følgesvenn. Ikke Lars Tjærnås riktignok, men Karl:

Groucho Marx

«Radioreporteren ved siden av meg sjekket med en kollega om det stemte at Olsen er en tilhenger Karl Marx og ikke av Groucho Marx.»

Syrlig, som bare britiske sportsjournalister tør være.

- Har dere lest disse avisene Tjærnås?

- Nei, det har vi prøvd å unngå. Vi var klar over at det ville komme krigstyper i avisene. De er kjapt ute med å kritisere Wimbledon etter et tap, spesielt ettersom klubben har en utenlandsk manager.

Kjøp vadere

Det er ikke bare The Sun som setter nådeløse verbale sklitacklinger mot Wimbledon og Drillo. The Mirrors Ian Edwards gasser seg i onde bokstaver fra alfabetet.

«Den eksentriske Wimbledon-bossen burde investere i et par vadere, og det straks. Marxisten vil om kort tid stå i gjørme opp til brystet hvis laget hans fortsetter å spille på denne måte.»

Edwards gir ikke noe kreditt til Olsen.

«Aldri i løpet av de 15 årene Wimbledon har sparket mot de etablerte topplagene har de overgitt seg så skamløst. Og Olsen sitter med ansvaret. Han har vært i klubben i bare åtte måneder. Hvis han ikke straks sendes hjem, vil klubben måtte si farvel til videre Premier League-spill.»

FÅR KRITIKK: Egil Olsen er skyteskive for engelsk presse når Wimbledon taper.