En god brasiliansk keeper

Brasils store problem har alltid vært dårlige keepere. Men nå har en mann med navn Marcos Roberto Silveira Reis (27) bevist noe annet.

Brasiliansk presse har hatt tradisjon med å skjelle ut forsvaret og keeperen. Men etter seieren mot Belgia utropte den samme pressen Marcos til lagets beste spiller. Den nye tonen fra pressen har ikke dempet trener Luiz Scolaris raseri mot pressens stadige kritikk av forsvaret og keepere.

Skjeller ut

- Jeg vet ikke hva det er med dere. Det er bare vårt forsvar som kritiseres. Det finnes tydeligvis så mange andre lag her med gode forsvar, men etter det jeg vet så er de ikke med i VM lenger, og vårt dårlige forsvar er fremdeles her, sier Scolari.

Bakerst og ensom står Palmeiras-keeperen Marcos. Han reddet Brasil i åttedelsfinalen mot Belgia og har kontroll over armer og bein i motsetning til noen av sine forgjengere.

Favoritt

- Det er ikke jeg som er årsaken til at vi gikk videre til kvartfinalen. Når laget har suksess er det ikke enkeltspillerne som skal ha æren, det er hele laget. Når vi taper er det ikke keeperen som er problemet, det er hele laget. Jeg kan ikke alene ta på meg ansvaret hvis det går galt, sier Marcos.

Marcos har lenge vært Scolaris favoritt og har holdt nullen i to av Brasils kamper. Selv om treneren stoler på sin keeper, lever Scolari etter en annen filosofi:

- Om vi slipper inn tre mål, men likevel laget elleve - så mener jeg vi har gjort det ganske bra likevel, sier han.

SENSASJON: Endelig en god brasiliansk keeper, Marcos Roberto Silveira Reis.