Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- En god februar-prestasjon

RBK utslått, men fikk til slutt et mål mot Fiorentina.

(Dagbladet.no): Fiorentina - Rosenborg 2-1 (3-1 sammenlagt).

Rosenborg forsøkte i dag en uvanlig defensiv 4-4-1-1-formasjon fra start - for å få en trygg start og i et forsøk på å gjøre Fiorentina frustrert.

Det første fungerte godt i omtrent en halv time, men så var det slutt. Og Fiorentina-frustrasjonen ble det aldri noe av.

Tvert imot ble Rosenborg til tider rundspilt og var heldig som slapp fra Firenze med bare to mål i sekken. Men likevel:

- Vi sto for en god februar-prestasjon. Vi kan ikke forlange mer på dette tidspunktet, sier Rosenborg-trener Trond «Rambo» Henriksen til Viasat.

- Det var veldig tøft, men også veldig artig. Mer sånt! Det er dette som gjør oss bedre, sier kaptein Alexander Tettey, som synes laget hans fikk en god start.

Sjanse på sjanse på sjanse 

Sant nok. Men etter den gode starten overtok hjemmelaget totalt og skapte sjanse på sjanse, særlig via unge Andreas Nordviks venstre back.

image: - En god februar-prestasjon

Når RBK-forsvaret heller ikke maktet å sørge for skikkelig markering i egen boks, fikk keeper Rune Almenning Jarstein nok å henge fingrene i.

For eksempel da Riccardo Montolivo plutselig fikk gå opp helt alene og heade mot mål etter et innlegg fra høyre i det 27. minutt. Ballen gikk rett på Jarstein, som fanget kula.

To minutter seinere skapte motstanderne to gode muligheter på kort tid. Først slapp ellers gode Vadim Demidov en motspiller inn bak ryggen sin, men avslutningen gikk igjen rett på landslagsmålvakt Jarstein.

Men at han er landslagsmålvakt, skulle en ikke tro to minutter seinere. Jarstein mistet da ballen ut i feltet etter en ny Fiorentina-avslutning.

Heldigvis fikk det ikke konsekvenser denne gangen, slik det fikk da keeperen gjorde en lignende feil på Lerkendal i lagenes første møte.

Bredsidet ballen i mål

Trøndernes forsvar hang heller ikke med da Franco Semioli fikk heade upresset mot Rosenborgs mål etter 35 minutter. Ballen landet på nettaket, og dette ble en forsmak på hva som skulle komme.

For, to minutter etterpå bredsidet Fabio Liverani ballen i mål fra 17 meters hold, som en følge av et nytt godt oppbygd Fiorentina-angrep via høyrekanten. Skuddet var ikke hardt, og Jarstein var på ballen. Men han burde kanskje klart å slå den unna.

PÅ ETTERSKUDD: Dario Dainelli (foran) og Fiorentina var et hestehode foran Marek Sapara og Rosenborg i kveld. Foto: VINCENZO PINTO/AFP/SCANPIX
PÅ ETTERSKUDD: Dario Dainelli (foran) og Fiorentina var et hestehode foran Marek Sapara og Rosenborg i kveld. Foto: VINCENZO PINTO/AFP/SCANPIX Vis mer

- Det irriterer meg at jeg ikke fikk slått den utafor, men jeg så ikke utgangen. Hvis jeg hadde avverget, ville det vært en god redning, sier Jarstein sjøl til Viasat.

Omgangen ble avsluttet med to nye, store Fiorentina-sjanser, i det 42. og 43. spilleminutt:

• Først da Marco Donadel ble spilt helt fri inne i Rosenborgs sekstenmeter. Fra skrått og kort hold skjøt han mot nærmeste hjørne, men denne gangen var Jarstein iallfall patent.

• Og ikke minst da danske Per Billeskov Kroldrup kom helt fri på bakre stolpe og bare skulle sette ballen i mål fra en meters hold. Det klarte han, av en eller annen uforståelig grunn, ikke.

Bedre etter pause

Andre omgang ble ikke like mye av en kanonade mot Rosenborgs mål, og i de 45 minuttene etter hvilen var det faktisk Rosenborg som hadde flest store sjanser.

Men først var det Fiorentina som fikk muligheten, i det 65. spilleminutt. Etter et nytt innlegg fra deres høyre kant, la de opp til en kopi av scoringen - helt til det skumle skuddet stoppet i en RBK-er.

Like etterpå kom Rosenborgs første sjanse i kampen, på grunn av en feil hos motlaget. Fabio Liverani sleivet i eget forsvar, og Yssouf Koné vant hodeduellen med keeper. Headingen gikk over mål.

Perioden som fulgte var preget av mye klabb og babb, og endelig foregikk det meste på Fiorentinas banehalvdel.

Mest fordi hjemmelaget virket forsynt og ukonsentrert, slik at Rosenborg slapp mer til.

Endelig Rosenborg-mål

Et bevis på dette fikk vi i det 78. minutt da Koné fikk slått inn fra høyre. En Fiorentina-spiller var nær å sette ballen i eget nett, men keeper Sebastien Frey avverget.

Men det var midt i denne perioden at Daniele Cacia snek seg foran (for anledningen) forsvarsspiller Koné etter et godt frispark fra venstre. Fra kort hold styrte han ballen i mål, til 2-0.

Dette var den definitive spikeren i kista, og rett etterpå kunne det dessuten stått 3-0. Men Jarstein fikk stoppet spilleren som kom alene keeper.

Og så, i det 88. minutt, var det endelig duket for Rosenborgs scoring, som var pen nok, men som kom til liten nytte:

Yssouf Koné stanget ballen i mål fra kloss hold etter et nydelig Marek Sapara-innlegg fra venstre. Med det tok RBK iallfall et verdig farvel med europacupen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media