- En god gubbe

Elyounoussi-skryt etter 1-1 mot RBK.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Rosenborg førte hele første omgang og store deler av andre, hadde et stort antall sjanser, men klarte ikke score mer enn ett mål ved Koppinen i det 37. minutt. For det ble de hardt straffet av en ung tekniker fra Fredrikstad.

Rosenborg - Fredrikstad 1-1 (1-0)

18.007 tilskuere

Mål: 1-0 Miika Koppinen (37), 1-1 Tarik Elyounoussi (61).

Dommer: Brage Sandmoen, Kjelsås.

Gult kort: Pål André Czwartek, Raio Piiroja, Ismael Beko Fofana, Rami Shaaban, Fredrikstad.

Lagene:

Rosenborg (4-3-3): Lars Hirschfeld - Fredrik Stoor, Christer Basma, Miika Koppinen, Mikael Dorsin - Marek Sapara (Per Ciljan Skjelbred fra 82.), Alexander Tettey, Roar Strand - Didier Ya Konan (Øyvind Storflor fra 88.), Yssouf Kone (Steffen Iversen fra 77.), Daniel Braaten.

Fredrikstad (4-4-2): Rami Shaaban - Pål André Czwartek (Agim Shabani fra 80.), Patrik Gerrbrand, Raio Piiroja, Anders Prytz - Miika Multaharju (Raymond Kvisvik fra 56.), John Anders Bjørkøy, Ciaran Martyn (Hans Erik Ramberg fra 46.), Tarik Elyounoussi - Gardar Johansson, Ismael Beko Fofana.

(NTB)

Rundet keeper

Etter å ha spilt første omgang på midtbanen uten å få til det helt store, ble Tarik Elyounoussi flyttet opp som spiss da FFK-trener Grönholm gjorde to bytter og rokkerte om på laget i andre omgang. 

Ramberg og Kvisvik ble satt inn for Martyn og Multaharju. Tydelig meget gode grep av Grönholm, for det var et helt nytt FFK-lag som spilte den siste halvtimen av kampen. Hele laget fungerte langt bedre, men spesielt Elyounoussi.

- Jeg må disponere laget etter hvordan hele laget fungerer best, og hvordan kampen ser ut. I dag visste jeg at Rosenborg ville ha ballen mye, og at vi måtte fighte mye, derfor startet vi slik. Tarik er en god gubbe, som vi sier på svensk. Og aller best er han nok på topp, sa FFK-treneren til TV2 etter kampen.

I det 62. minutt fikk Elyounoussi ballen servert fra Fofana ute på høyresiden. Han kom alene med keeper, og rundet iskaldt Hirschfeld før han satte ballen i mål. Dermed stod det 1-1 på Lerkendal.

- Jeg så at Hirschfeld kom for fort frem, så da var det bare å få han vekk, sa Elyounoussi til RBK-TV da han ble bedt om å beskrive scoringen sin.

RBK-dominans

EN AV MANGE SJANSER: Brassesparket fra Roar Strand i det 26. minutt ble reddet på strek. Returen satte Konan like utenfor. Også han på brassespark. Foto: SCANPIX/Gorm Kallestad
EN AV MANGE SJANSER: Brassesparket fra Roar Strand i det 26. minutt ble reddet på strek. Returen satte Konan like utenfor. Også han på brassespark. Foto: SCANPIX/Gorm Kallestad Vis mer

Men selv om FFK kom seg i andre omgang var RBK klart det beste laget kampen sett under ett. I første omgang trillet de ball som de ville. Flere ganger regisserte de angrep som startet fra Basma i forsvaret, og gikk i tre-fire konstruktive trekk, før avslutningen kom. FFK-spillerne ble løpende mellom. 

Iversen startet på benken fordi han kom hjem fra landslagsoppdrag med brist i ribbeinet. Og Iversens avslutningsegenskaper var savnet på Lerkendal i dag.

Både Strand, Kone, Konan, Braaten og Koppinen hadde store sjanser, men bare sistnevnte klarte å score.

Og scoringen kom ikke uventet på en av Saparas mange gode dødballer. I det 37. minutt skaffet Dorsin hjemmelaget en corner. Sapara slo corneren mot en umarkert Strand på bakre stolpe, men bakfra kom Koppinen og stanget inn 1-0 før ballen nådde Strand.

I forkant av kampen hadde FFK-trener Grönhagen fokus på RBKs midtbaneledd. Det viktige var å presse ballen ut mot RBKs backer og sørge for å nøytralisere RBKs sentrale midtbane. Men FFK fikk aldri sjansen til å gjennomføre taktikken. Rosenborg sørget for strekk i FFK-laget ved å tålmodig la ballen gå mellom forsvarerne, til FFK ble tvunget til å presse. På denne måten dominerte RBK fullstendig hele første omgang.

God Braaten

Braaten beviste nok en gang at han kan mer enn bare å gjøre gode innhopp. Han fikk tillitt fra start og herjet med FFK-forsvaret fra første sekund.

Han brukte mye muskler, og det ble blåst mye både for og mot ham. I det 68. minutt kom han i en løpsduell med Czwartek på høyresiden. Czwartek holdt Braaten i trøya, men Braaten kjempet seg inn i 16-meteren. Han holdt også en del selv før han gikk i bakken og ropte på straffe. Men dommer mente de var like gode begge to, og vinket spillet videre.

- En god  gubbe

- Jeg synes den er grei, jeg. Men dommeren mener at det ikke er noe, så da får man ikke gjort så mye med det, sa Braaten til RBK-TV etter kampen.

De siste ti minuttene av kampen bombarderte RBK FFK-målet i jakten på tre poeng. Men alle forsøkene gikk enten utenfor eller i Shaabans klyper, og dermed kunne FFK fornøyd reise hjem med ett poeng i bagasjen.

- Det var nok av sjanser, men for lite kalde hoder i boksen. Vi skulle jo hatt et spillemål også, men vi er for lite oppofrende, var Knut Tørums kommentar til ett poeng.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer