En god idé om den tas på alvor

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

MED KRAV OM AT 14av 25 spillere i enhver norsk toppfotballstall skal være utviklet innenfor landets grenser, forteller Norges Fotballforbund klart og tydelig at ikke alt kan kjøpes for penger. Ja, man kan etter de nye EU/EØS-lempingene på regelverket gjøre seg Arsenal-ekstreme og spille med 11 utlendinger en gitt søndag i Tippeligaen eller Adeccoligaen, men nei, man kan ikke basere hele klubbdriften på kortsiktig import og dårlige nødløsninger fra utlandet. Så når NFF nå gjør den UEFA- og EU-godkjente 4+4 regelen til en nasjonal 2+12 regel, så hilses den velkommen.

Fordi den er til det beste for framtidas spillere.

FØR MAN BEGYNNER å skrike om nasjonalisme og særnorske grensesettinger på det internasjonale fotballkartet, er det viktig å bite seg merke i én avgjørende detalj ved NFFs nye krav til sammensetning av de enkelte klubbenes spillerstaller fra seriestart 2008: Den norske 2+12 regelen betyr ikke at nasjonens til enhver tid definerte toppklubber i våre to øverste divisjoner skal ha 14 norskutviklede nordmenn i sine spillerstaller. Nei, den betyr i all sin utviklende og grensesprengende framsynthet at man til enhver tid ønsker en kvote spillere som ikke vanker i passkontrollen på Gardermoen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer