- En god kveld

Nils Johan Semb vil svært gjerne slippe Spania, Nederland eller Tyrkia i play-off.

ULLEVAAL STADION (Dagbladet.no): Norge gjorde jobben og vant 1-0 mot Luxembourg - takket være Tore André Flos scoring i første omgang. Bosnia og Danmark spilte 1-1 og dermed fikk Norge den hjelpen vi trengte fra danskene. Danmark går rett til EM, mens Norge kan ta seg til Portugal via to play-off-kamper i november.

Mandag trekkes Norges motstander.

- Spania og Nederland er kanskje den tøffeste motstanderen. Selvfølgelig vil vi unngå disse to og England eller Tyrkia, sa Semb etter kampslutt på Ullevaal.

En times tid seinere er det klart at Tyrkia og ikke England blir gruppetoer og mulig norsk motstander fra gruppe 7.

- Det finnes også lag på vårt nivå, som Skottland. Men uansett motstander, så blir det en rotterace. Vi får bare gripe utfordringen, sier landslagssjefen.

Store sjanser

Norge imponerte ingen mot Luxembourg. Semb er likevel ikke redd for at Norges beste fotballmenn skal vise seg fra en annen side når play-off-kampene blåses i gang.

- Det blir veldig annerledes. I play-off kan du komme hjem med 0-1 å få ros, sier Semb.

Om dagens mange misbrukte målsjanser, sier vestfoldingen:

- Det er store sjanser ganske mange av dem. Men vi må trene mer på dette i hverdagen.

Men Semb hadde ikke tenkt å dvele lenge ved de mange brente mulighetene.

- Dette er en god kveld. Jeg er veldig lettet. Det er slike kamper som kanskje er aller verst. Det så jeg også på spillerne. Skuldrene ble veldig høye, sier Semb før han nok en gang minner om at dette var en gledens aften for norsk fotball.

- Vi må glede oss, samle oss og nyte kvelden, sier han.

Dobbeltsjanse

- Dette betyr ikke at vi har kommet til EM, men vi får en ny dobbeltmulighet.

Norges kamp var ferdig et par minutter før danskene sparket sitt siste nødhjelp-spark i Sarajevo. De minuttene fulgte Semb og co. på storskjerm på Ullevaal.

- Det var veldig deilig. Jeg har stått sånn før, jeg. Da scoret Spania to ganger på tre og et halvt minutt (EM 2000 red. anm.), sier Semb.