- En god prestasjon kan være elendig resultatmessig

Møt den fektende juristen Sturla Torkildsen.

(Dagbladet.no): I en artikkelserie før og under de olympiske lekene vil Dagbladet.no presentere flest mulig av Norges OL-deltakere.

Alle utøverne får de samme seks spørsmålene, som dekker så vel det sportslige som hva de gjør når de ikke trener eller konkurrerer.

Sturla Torkildsen (27), fekting 

- Hva er din målsetning for OL?

- Ambisjonen er å prestere bra i den ultimate konkurransen. En god prestasjon kan godt være elendig resultatmessig, men selvfølgelig også motsatt.

- Vil du engasjere deg i samfunnsspørsmål i forbindelse med lekene, og i så fall hvordan?

- OL-kvalifikasjonen ble sikret sent, og det er ikke mer enn tiden av veien for å få den sportslige biten på plass før OL. Derfor går mangelen på engasjement mer på kapasitet enn på lyst og interesse. Jeg er jurist av utdannelse, og engasjert i spørsmålene i utgangspunktet.

- Hva er ditt beste OL-/idrettsminne?

TOUCÉ: Dette bildet er ikke av Sturla Torkildsen, men gir likvel en liten smakebit av hva Torkildsen står ovenfor. Foto: SCANPIX/Illustrasjonsfoto
TOUCÉ: Dette bildet er ikke av Sturla Torkildsen, men gir likvel en liten smakebit av hva Torkildsen står ovenfor. Foto: SCANPIX/Illustrasjonsfoto Vis mer

- Det beste minnet er vanskelig å sortere ut, men da jeg beseiret tre franske hjemmefavoritter i et World Cup-stevne foran en tribune full av franskmenn i landet som er sportens høyborg, kommer høyt.

- Hva er ditt pinligste minne fra idrettsbanen?

- Det må være da jeg fektet mot kinesiske Wang Lei like etter at han hadde blitt verdensmester. I tillegg har han en sølvmedalje fra OL i Aten. Jeg ledet 14-8 i førstemann til 15, og hadde kampen langt ned i bukselomma. I stedet for å avgjøre, slapp jeg ham uforklarlig inn igjen til 14-14. Det var et hardt øyeblikk. Men jeg klarte å ta meg sammen og vant til slutt 16-14, så det gikk fra å være et av de verste til å bli et av de hyggeligste øyeblikkene mine innen fektingen.

- Hva liker du å gjøre når du ikke driver idrett?

- Jeg er en typisk idrettsfyr som går mye på ski vinterstid og liker å drive med vannski og wakeboard på sommeren. Akkurat nå er jeg fulltidsfekter, men skal tilbake i juristjobben etter OL.

- Hvem er ditt forbilde?

- Av idrettslige forbilder står Kjetil André Aamodt fram, spesielt med tanke på Super G-gullet hans fra Torino hvor han kjempet seg tilbake etter en lang periode med skader og motgang.

- En god prestasjon kan være elendig resultatmessig