Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- En god søknad

Rushfeldt kom inn, dunket inn to og banker nå sterkt på døra til Moldova-laget.

 • Dagbladet.no fulgte kampen direkte


  VALLETTA (Dagbladet.no): MALTA - NORGE 0-3: Åge Hareide kom til Malta med en del spørsmål. Han returnerer med noen svar. Og noen nye spørsmål.

  Det klareste svaret: Sigurd Rushfeldt.

  Finnmarkingen kom inn til andre omgang og dunket like godt inn to mål. Rush banker dermed sterkt på døra til en plass mot Moldova 30. mars.

  - Jeg føler at jeg la inn en god søknad i dag, innrømmer Rusfeldt beskjedent. - Hvis jeg blir spurt, er jeg klar.

  På forhånd var det tvil om kampen kunne spilles på grunn av de store nedbørsmengdene i løpet av dagen. Etter første omgang var det nok mange på stadion som mente det kanskje hadde vært en like god løsning.

  For det var Malta som kollektivt sto for det beste i en nitrist omgang.


  Men Norge fikk et umiddelbart løft etter pause. Litt omorganisering, og med Raymond Kvisvik, Sigurd Rushfeldt og Ståle Stensaas på banen, produserte Hareides menn to store sjanser i løpet av det første halve minuttet.

  Og viste at det er forskjell på Malta og Norge.

  Etter ti minutter av andre omgang var Norge bare to fantomredninger, og en uheldig ballsprett unna ledelse.

  Slapt bakover


  Men Malta lot aldri Norge få fred. Helhjertede kontringer med fire - fem mann satte et til tider svært ukonsentrert norsk forsvar på flere prøver.

  Og Espen Johnsen var ikke bare god, han var rågod, da han reddet Andrew Cohens knallharde heading etter en knapp time.


  Super-Sigurd


  Heldigvis for Åge Hareide har han mange kort på hånda når han trenger mål. Ett av de heteste er Sigurd Rushfeldt. For når både John Carew og Steffen Iversen mislyktes, sto han fram igjen.

  Petter Rudi var servitør, og alene med innbytter Saviour Darmanin gjorde Rushfeldt ingen feil. Det gjorde han ikke da han la på til 2-0 heller.

  En maltesisk forsvarsspiller skled på den sleipe matta, og mål-Sigurd banket ballen i lengste fra sju meter.

  - Sigurd er utrolig sterk i avslutningsfasen, det kan komme godt med når vi møter lag som ligger så lavt, sier Åge Hareide og retter med det raskt øynene fram mot Moldova-kampen.

  Og Sigurds effektivitet var en av få lyspunkt å ta med seg videre for landslagssjefen. Han trakk fram Rushfeldt, snakket varmt om Petter Rudis midtbanespill og ga godkjent pluss til Thorstein Helstad og John Arne Riise.

  - Jeg vil ikke kommentere enkeltspillere, med unntak av dem som gjorde det bra. Resten av spillerne var på ei jevn fjøl, mener Hareide og sier med det at det var mye å forbedre.

  Venstrekanten var han ikke fornøyd med. Der spilte Morten Gamst Pedersen før pause og Raymond Kvisvik etter.

  - Den var vekk den venstresida i dag. Der må presisjonen opp, slår ballsjefen fast.

  Etter Sigurds to kjappe mål ble det mer moro på Ta\'Qali National Stadium. Raymond Kvisvik la en corner skrått ut til John Arne Riise. Fra tjue meter skrudde han ballen i krysset.

  Alt i alt ble det en grei seier mot en høyst middels motstander.
  Og selv om kanskje ikke Hareide ble så mye klokere av dagens kamp, mener han uansett at det var god øving.

  - Det er vanskelig å spille mot lag som ligger så lavt. Det forventer vi oss også mot Moldova, og det var derfor vi ville ha denne kampen, sier landslagssjefen.

  30. mars er det alvor.


   

MÅLLØS:</B> John Carew og Steffen Iversen startet på topp, men det var Sigurd Rushfeldt som fikset mål. Foto: Erlend Aas, Scanpix
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media