Norge møter Bulgaria, Kypros og Slovenia i Nations League

En grei trekning for et ugreit fotballandslag

Før du eventuelt innbiller deg at Nations League er en EM-snarvei for Norge, tenk det stikk motsatte. Dette blir vanskelig.

SKAL SLÅ DISSE: Da Lars Lagerbäck og toppfotballsjef Nils Johan Semb gikk gjennom premissene for Nations League i fjor høst og samtidig presiserte at motstandere fra seedingsnivå tre er lag vi skal slå alle dager både borte og hjemme, uansett hvem det er, var grunnlaget lagt for landslagets internasjonale høst 2018. Foto: Andreas Lekang / Dagbladet
SKAL SLÅ DISSE: Da Lars Lagerbäck og toppfotballsjef Nils Johan Semb gikk gjennom premissene for Nations League i fjor høst og samtidig presiserte at motstandere fra seedingsnivå tre er lag vi skal slå alle dager både borte og hjemme, uansett hvem det er, var grunnlaget lagt for landslagets internasjonale høst 2018. Foto: Andreas Lekang / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

DET KUNNE FORT VÆRT litt verre, det må sies. Romania eller Montenegro for eksempel. Det kunne blitt lettere også om ikke UEFA hadde lagt inn et klimatisk parameter (kulde!) som frarøvet Norge muligheten en plass i den desidert enkleste gruppa. Men Bulgaria, Kypros og Slovenia er de vi fikk og sånn blir det.

Ifølge NFFs ambisjoner og handlingsplan, som handler om alle de sluttspillene vi ikke har deltatt i siden årtusenskiftet, burde det være grei skuring.

I forhold til faktum, det vil si tilstanden/kvaliteten på Norge herrer A, er det mange fartsdumper å se.

FOR Å TA det uomtvistelige først: Norge må vinne gruppa for å få muligheten til å spille om en av de fire EM-billettene UEFA deler ut med dette konseptet. De fire gruppevinnerne går så videre til et play off som spilles våren 2020, etter at den ordinære EM-kvalifiseringen er spilt gjennom 2019. Hvis en eller fler av gruppevinnerne i Nations League allerede har kvalifisert seg gjennom det ordinære gruppespillet vil de beste toerne få sjansen.

DIT ER DET langt. Og vanskelig. Der Norge er nå er alt vanskelig. For selv om spranget fra 84 til 59 på FIFA-rankingen per alle definisjoner kan måles som framgang gjennom 2017, er det analysene og tallene bak tre seirer, to uavgjort og fire tap som forteller sannheten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer