- En grøsser

David Hanssen scoret det avgjørende målet for Vålerenga, som er klare for Tippeligaen 2004.

For i en forrykende fotballkamp var det David Hanssen og Vålerenga som trakk det lengste strået. På stillingen 3-3, som betydde at Vålerenga måtte ta den tunge turen ned i 1. divisjon, dukket Hanssen opp på en retur og satte inn 4-3 - bare sju minutter før slutt. Og selvfølgelig hadde sjefen sjøl «I» en fot med i spillet. For det var Rekdal som skjøt et frispark i tverrliggeren og fikk hele Oslo øst og Vallhall til å eksplodere.

Sandefjord-show

Men det var Sandefjord som åpnet skjebnekampen best i Vallhall. Etter 0-0 i den første kampen, ville Vestfold-laget klare seg med uavgjort - så lenge de scorte.

Og det gjorde de allerede etter ni minutter. En perfekt innøvd corner-variant ble stusset inn i mål av dagens store spiller Trym Bergman, og da måtte Vålerenga score to mål, for å få fornyet kontrakt i Tippeligaen.

Kjetil Rekdal er imidlertid en mann for de store anledningene, og sørget for balanse i kamp-regnskapet minuttet etterpå. Et frispark ble nydelig skrudd inn fra 18 meter, helt nede i hjørnet til Sandefjord-keeper Pettersen.

At Rekdal også var involvert i 2-1-målet til Vålerenga, viser hvor bestemt den spillende treneren var på å vinne i dag. Et frispark fra Rekdal ble stanget inn av Piiroja.

- Vi fikk en dårlig start og ga bort to mål, selv om de var veldig fine, sier Rekdal til TV2.

Og da tenker ikke Rekdal på utlikningen til 2-2, som Trym Bergman satte i mål på straffe, etter at Piiroja måtte bruke ulovlige midler i feltet. Han tenker på en suser fra en mann ved navn Fredrik Thorsen. For det har vel aldri blitt scoret et penere mål i Vallhall.

En corner ble klarert ut i returrommet, og der sto Hr. Thorsen og klemte til på hel volley. Bolthof gikk etter ballen, men før Vålerenga-keeperen nådde fram, hadde ballen allerede smelt inn i mål via krysset. 3-2 til Sandefjord, og Vålerenga to mål minus.

Vålerenga fikk imidlertid utliknet like før pause. David Hanssen ga Vålerenga nytt håp på en suser i krysset fra 16 meter.

- Det var veldig viktig å få målet rett før pause, da visste vi at vi bare trengte ett mål i andre omgang, sier David Hanssen.

Hanssen helten

Vålerenga presset på i hele andre omgang, bare avbrutt av giftige Sandefjord-kontringer. Og nervene lå langt utenpå de 8000 Enga-draktene i Vallhall.

Men så falt altså avgjørelsen sju minutter før full tid, og Rekdal kunne puste lettet ut.

- Jeg er glad på supporternes vegne, og alle som har hjerte for klubben. Vi måtte bare satse alt framover mot slutten av andre omgang, og det at vi scora fem mål i dag, gleder meg veldig.

Sandefjord snytt

- Dette var krig mer enn fotball - og så var det forferdelig dårlig dømming, sier nå tidligere Sandefjord-trener Tom Nordli.

Og Nordli har så rett, så rett.

  • Trym Bergman setter en corner i mål med låret på 3-3. Resultat: Mål annulert feilaktig.
  • Thorsen står utenfor 16-meteren når Øyvind Bolthof skal skyte ut. Thorsen kaster fram beinet etter at Bolthof har sluppet ballen med henda, og får blokkert utspillet, før han setter ballen i mål. Resultat: Mål annulert på stillingen 4-3 til Vålerenga svært tvilsomt.

    - Jeg klarer meg fint, selv om jeg er svært skuffet. Jeg har vært med på så mye, at dette går fort over. Men for spillerne er det svært trist, sier Nordli som trener Start neste sesong.

    I Vålerenga-leiren var stemningen høyere. Da stor-talentet Jonas Krogstad kom inn på slutten og fastsatte sluttresultatet til 5-3 eksploderte Vallhall. Mens dagens helt David Hanssen fortsatt var skjelven etter nervekampen.

    - Dette var en skikkelig grøsser.

Rekdal og resten av laget takker Klanen.