Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- En gruppe middelmådige spillere

Benitez og Liverpool får gjennomgå.

MOTGANGEN BARE VOKSER: Maxime Gonalons jubler etter å ha utliknet mot Liverpool etter 72 minutter. Men det skulle bli enda verre for de helrøde. Foto: REUTERS/Phil Noble
MOTGANGEN BARE VOKSER: Maxime Gonalons jubler etter å ha utliknet mot Liverpool etter 72 minutter. Men det skulle bli enda verre for de helrøde. Foto: REUTERS/Phil Noble Vis mer

|||(Dagbladet.no): Å tape fotballkamper er uvant kost for en klubb som Liverpool. Å tape fire på rad er nærmest uhørt - men det var det som skjedde da Cesar Delgado pirket inn 2-1 for Lyon halvannet minutt på overtid i går kveld.

En verre tapsrekke har ikke den stolte Merseyside-klubben opplevd på 22 år, og nå blinker de fleste varsellamper foran søndagens uhyre viktige oppgjør mot Manchester United.

For det er ikke bare resultatene som bekymrer de helrøde: Skadesituasjonen er såpass alvorlig at Rafael Benitez ikke kan huske noe verre, og det er høyst usikkert hvilke av nøkkelspillerne som blir friskmeldte til helga.

Mot Lyon i går satt Fernando Torres på tribunen, mens Steven Gerrard ruslet av banen med sin såre lyske etter 25 minutter.

PROTESTER MOT EIERNE: Men Graeme Souness mener Benitez selv må ta ansvar for at spillerstallen ikke er bredere. Foto: AFP PHOTO/PAUL ELLIS .
PROTESTER MOT EIERNE: Men Graeme Souness mener Benitez selv må ta ansvar for at spillerstallen ikke er bredere. Foto: AFP PHOTO/PAUL ELLIS . Vis mer

Verste eller beste motstander?

Da hjalp det ikke at Yossi Benayoun sto fram som den kreative kraften i laget og at unggutten Martin Kelly imponerte alle med en bunnsolid Champions League-debut på høyreback.

Krisen vokser på Anfield - og nå blir United-kampen hausset opp til et være eller ikke-være for resten av Liverpools sesong.

Tidligere Liverpool-manager og nåværende Sky-ekspert, Graeme Souness, beskriver situasjonen slik:

HARDT PRESSET: Liverpool-manager Rafael Benitez. Foto: EPA/Nick Wilkinson
HARDT PRESSET: Liverpool-manager Rafael Benitez. Foto: EPA/Nick Wilkinson Vis mer

- Manchester United kan være den best mulige kampen, eller den verst mulige kampen. Om de greier å snu ting der, vil dette være glemt. Om de taper, vil det være en enorm nedtur for klubben.

Slakter fantasiløst Liverpool

Souness er skremt over den mangelen på kreativitet og gnist han var vitne til i går.

- De var så forutsigbare. Du håper på litt fantasi og glød, men det var bare ikke der. Man gikk rundt og håpet at Lyon skulle gjøre en feil, det var ingen kreativitet. Uten Gerrard og Torres framstår de som en veldig middelmådig spillergruppe, mente han på Sky Sports i går, ifølge Daily Mail.

KRISTISK: Tidligere Liverpool-manager og spiller Graeme Souness.  REUTERS/Dylan Martinez
KRISTISK: Tidligere Liverpool-manager og spiller Graeme Souness. REUTERS/Dylan Martinez Vis mer

Spekulasjonene rundt Benitez framtid på Anfield ble ikke mindre etter gårsdagen, og med tøffe kamper mot Manchester United (h), Arsenal (b), Fulham (b) og Lyon (b) de kommende to ukene, er det liten tvil om at spanjolen står ovenfor en formidabel oppgave.

Hvilke spillere han har disponible til søndag er fortsatt et åpent spørsmål for Liverpool-manageren.

- Vi har bare for mange problemer, jeg kan ikke huske en verre skadesitusjon enn dette. Jeg aner ikke hva slags lag jeg kan stille mot Manchester United før det medisinske apparatet har fått testet spillerne, sier han ifølge nyhetsbyrået PA.

Forstår fansens misnøye

En liten trøst for Liverpool-fansen kan være at man slo Manchester United på Anfield i fjor, selv om Fernando Torres satt på benken hele kampen og Steven Gerrard først kom på banen et stykke inn i 2. omgang.

Men det spørs hvordan selvtilliten er i gruppa etter fire tap på rappen.

MÅTTE UT: Steven Gerrard fikk føling med sin lyskeskade og måtte ut etter bare 25 minutter. Foto: REUTERS/Phil Noble
MÅTTE UT: Steven Gerrard fikk føling med sin lyskeskade og måtte ut etter bare 25 minutter. Foto: REUTERS/Phil Noble Vis mer

- Vi har slått tilbake før, og vi kan gjøre det igjen. Nå må vi gjøre oss klare til neste kamp. Jeg er sikker på at vi har kvaliteten til å komme oss gjennom disse problemene, sier Benitez.

Han måtte tåle piping fra Anfield-publikummet i går, da han valgte å ta en god Benyoun av banen til fordel for Andrej Voronin.

- Fansen vet at Yossi er en god spiller, men jeg følte at han trøtnet og ønsket å få på noen friske bein. Vi trengte en forandring, og det var en sjanse som var verdt å ta, forsvarer han seg med.

Mener Benitez har skylda

FRUSTRERT: En Liverpool-fan reiser seg i frustasjon over lagets prestasjoner. Foto: EPA/Nick Wilkinson
FRUSTRERT: En Liverpool-fan reiser seg i frustasjon over lagets prestasjoner. Foto: EPA/Nick Wilkinson Vis mer

Forsvare Benitez gjør ikke Souness, som mener spanjolen kan slutte å klage på de amerikanske eierne og andre faktorer for at han ikke har en bredere stall.

- Det hjelper ikke å si at du ikke har hatt nok penger. Når du har vært på et sted i fem år, og kjøpt 68 spillere, burde du vært bedre stilt. Du burde vært i stand til å takle fraværet av to spillere på en bedre måte, sier Souness.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media