STERKE PRESTASJONER: Bethany Hamilton er det store navnet i surfeverdenen for øyeblikket, etter resultatene i Fiji. Foto: NTB Scanpix/FayesVision/WENN.com
STERKE PRESTASJONER: Bethany Hamilton er det store navnet i surfeverdenen for øyeblikket, etter resultatene i Fiji. Foto: NTB Scanpix/FayesVision/WENN.comVis mer

En hai spiste armen hennes i 2003. Nå sjokkerer hun verdenseliten

Surferen Bethany Hamilton imponerer.

(Dagbladet): 26-årige Bethany Hamilton leverer sensasjonelle resultater i World Surf League, og har slått ut både verdenseneren og en tidligere verdensmester på vei til kvartfinalene i Fiji.

Og det med bare én arm.

Sjokkerte Surferen ble angrepet av en hai i 2003, og mistet den ene armen da dyret glefset tak i skulderen hennes. Likevel konkurrerer hun nå med den absolutte verdenstoppen i surfing.

- Det føles helt fantastisk å kunne kjempe med de beste jentene i verden og levere på deres nivå, sier Hamilton, ifølge Fiji Times.

26-åringen sjokkerte da hun slo ut verdensener Tyler Wright i andre runde, og fulgte opp med en ny sensasjon da hun slo ut Stephanie Gilmore, som har blitt kåret til verdensmester seks ganger.

Nå skal hun til kvartfinalene, etter å ha fått wild card-billett til konkurransen.

Film og bok Bethany Hamiltons møte med haien gjorde 13-åringen til kjendis i USA, og i 2011 ble det laget film om hendelsen.

Hamilton har også skrevet bok om veien tilbake til brettet.

Hun mistet store mengder blod da armen forsvant med den fire meter lange tigerhaien, men takket være effektiv hjelp fra familien hun surfet med reddet hun livet på sykehuset.

- Når alt kom til alt var det kjærligheten til surfing som gjorde at jeg kom over frykten for haier. Det er vanskelig å beskrive gleden jeg følte da jeg reiste meg og red på en bølge for første gang etter angrepet, har Hamilton uttalt.

- Jeg var utrolig takknemlig og glad. Den lille fliken av tvil, den som fortalte meg noen ganger at jeg aldri ville surfe igjen, den forsvant i den ene bølgen.

PÅ BRETTET: Hamilton i aksjon i 2010. Foto: NTB Scanpix/AFP/aquashot/aspeurope.com
PÅ BRETTET: Hamilton i aksjon i 2010. Foto: NTB Scanpix/AFP/aquashot/aspeurope.com Vis mer