- En halv matchball

Tromøs styreleder Gunnar Wilhelmsen er ikke veldig optimistisk etter 1-0 tap for Brann, og møte med Rosenborg neste helg.

- Vi har ikke en matchball igjen foran kampen mot Rosenborg, men en halv. På sikt vil det bli kraftige kutt økonomisk ved nedrykk, og vi kommer ikke i nærheten av satsingen vi har hatt hittil, sa Wilhelmsen.

I 2002-sesongen hadde TIL et budsjett på 30 millioner kroner.

Trenger flaks

Om Rosenborg gjør som ventet og vinner mot tromsø neste helg, er det bunnlagene Aalesund og Bryne som avgjør TILs skjebne i Tippeligaen. Da blir Bryne-seier på Kråmyra eneste redning. I Tromsø vil det i så fall betegnes som et mirakel, ettersom Bryne fortsatt har til gode å ta poeng på bortebane i år.

- Vi har et håp om at Bryne kan hjelpe oss, sa TIL-trener Terje Skarsfjord etter kampen. Han nektet å si noe om egne sjanser i møtet med seriemester Rosenborg.

Men han innrømmer at Tromsø må ha flaksen på sin side for å beholde plassen i Tippeligaen neste sesong.

- Vi skapte det som var av målsjanser, men greide ikke å sette dem. Det spilte ingen rolle med null eller ett poeng. Tre poeng betydde alt for oss. Nå er kvalifiseringsplassen det eneste realistiske å håpe på for oss, sa han.

Styreleder Gunnar Wilhelmsen i TIL varsler trange tider om det blir nedrykk.

Superbytter

For hjemmelaget var det bare tre poeng som gjaldt mot Brann søndag. I en kamp som inneholdt fint lite sammenhengende spill, var Tromsø frampå og satte Brann-forsvaret på store prøver fra start. Flere ganger reddet Brann seg ut av uføret i siste liten.

Mål ble det ikke ut av Tromsø-presset, og ett minutt på overtid forserte innbytter Tommy Knarvik ned til dødlinja og la inn til en annen innbytter, Thomas Lund. Han fikk en enkel oppgave med å gi Brann seieren.

- Jeg må berømme spillernes lojalitet etter den defensive jobben de gjorde, og vi traff veldig godt med de byttene som ble gjort, sa en svært lettet og fornøyd Brann-trener Mons Ivar Mjelde etter kampen.

- Nå kan vi senke skuldrene og spille om en 5. til 7. plass i serien. Det bor fantastisk mye godt i dette laget ettersom vi greier å snu en trend med motgang mot TIL på Alfheim, la han til.

(NTB/DAGBLADET)