SKADD OG ETTERTRAKTET: Fernando Torres vil ikke spille mer denne sesongen. Neste sesong blir kanskje hjemmebanen hans City of Manchester Stadium? Foto: PHIL NOBLE/REUTERS
SKADD OG ETTERTRAKTET: Fernando Torres vil ikke spille mer denne sesongen. Neste sesong blir kanskje hjemmebanen hans City of Manchester Stadium? Foto: PHIL NOBLE/REUTERSVis mer

En halv milliard og Champions League

Slik skal City lokke til seg Torres.

|||(Dagbladet): Fernando Torres er skadd og mister resten av Liverpool-kampene denne sesongen.

Nå spekuleres det i at han kanskje har spilt sin aller siste kamp for de helrøde.

Manchester City-manager Roberto Mancini sier rett ut at han kan tenke seg spanjolens tjenester neste sesong. Han innrømmer at det ikke blir lett å lokke Torres til de lyseblå - men tror det er mulig.

Og han håper han vil ha to ting å lokke med om noen uker: Penger og Champions League.

På stjernelistaTidligere denne måneden var Fernando Torres kritisk til Liverpools spillersalg. Det har sikkert Mancini blitt gjort oppmerksom på, og kanskje det er derfor han nå legger ut et agn for å prøve å få spissen på kroken.

- Vi er et topplag og jeg tror alle topplagene er interessert i Torres. For meg er han, Tevez, Rooney, Messi, Ibrahimovic og Ronaldo de beste i Europa. Jeg har lest at Liverpool må selge et par spillere, men jeg vet ikke mer om den situasjonen, sier Mancini ifølge The Times.

Manchester City er i øyeblikket på 5. plass - men de har Champions League-skjebnen i egne hender, ettersom de skal møte Tottenham hjemme og vil gå forbi londonerne med seier der.

Liverpools muligheter til å klatre opp til fjerdeplassen er på linje med en snøballs sjanser et visst varmt sted. Mancini håper at dette kan bli utslagsgivende i jakten på Torres.

- Det kan være avgjørende for oss å komme til Champions League, for alle toppspillerne vil være med der. Hvis vi ikke klarer det, da tror jeg det blir vanskelig å kjøpe ham, sier Mancini.

En halv milliardThe Times tror City er villig til å tilby 60 millioner pund for spanjolens skuddfot, mens The Guardian tipper 50 millioner.

- Hvis vi skal vinne ligaen foran Chelsea og Manchester United, trenger vi nye spillere. Noen ganger trenger du ikke kjøpe 15 spillere, men heller tre-fire viktige. Jeg har respekt for klubben og eierne, og jeg liker ikke å sløse penger. Men hvis vi trenger en spiller, da handler vi, sier Mancini ifølge The Independent.

Torres har scoret 56 seriemål på 79 kamper siden han kom til Liverpool sommeren 2007. I Europa har han 12 på 28 kamper. Det vil være en stor smell for Liverpool å miste ham, selv om klubben trenger cash i kassa. Manager Rafael Benitez frykter derimot ikke at stjernespissen skal forsvinne.

- Vi har gjentatte ganger sagt at Fernando ikke er til slags og han har fortsatt tre år igjen av kontrakten. Og hvordan kan de kjøpe en spiller som ikke har lyst til å dra? spør Benitez.

Svaret får vi kanskje til sommeren - for det virker som Mancini ivrer etter å åpne pengesekken.

PÅ TORRES-JAKT: Manchester City-manager Roberto Mancini drømmer om å ha Fernando Torres og Carlos Tevez sammen på topp. Foto: DARREN STAPLES/REUTERS
PÅ TORRES-JAKT: Manchester City-manager Roberto Mancini drømmer om å ha Fernando Torres og Carlos Tevez sammen på topp. Foto: DARREN STAPLES/REUTERS Vis mer