Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- En hån mot våre supportere

HamKam-fans vil ikke ha sanghjelp fra Forsvaret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Når HamKam tar imot Rosenborg på Briskeby mandag, blir det med 360 brølende gardister på tribunen.

I går hadde soldatene sin første korøvelse ledet av Tor Inge Martinsen fra Briskebybanden. Han var overveldet over resultatet.

- Det er det beste koret jeg noen gang har sett, så disse kommer til å hjelpe oss til tre poeng på mandag, sa Martinsen til NRK.

Flaue og sinte

Han har imidlertid på langt nær alle HamKam-fans i ryggen. På diskusjonsforumet til hamkam.no raser debatten - og en stor majoritet er svært kritiske til påfunnet.

Det blidgjør ikke mange at avgjørelsen om å hente inn soldat-hjelp er tatt av HamKam. HamKam-fansen stempler hele opplegget som en hån mot supporterne.

Her er et lite knippe av reaksjonene:

«Aldri vært så flau noen gang for å kalle meg Kammasupporter.».

SKEPTISK TIL KONGENS MENN: Mange av HamKam-supporterne er flaue over at 360 soldater er hentet inn for å løfte stemningen under mandagens kamp mot Rosenborg. Foto: SCANPIX
SKEPTISK TIL KONGENS MENN: Mange av HamKam-supporterne er flaue over at 360 soldater er hentet inn for å løfte stemningen under mandagens kamp mot Rosenborg. Foto: SCANPIX Vis mer

«Dette er for jævlig. Hva slags stunt er dette her? Tvinge stakkars militære til å heie på Kamma, folk som overhodet ikke er interessert og har engasjement for klubben.».«Jeg skammer meg rett og slett. Snakker om å pisse på egen klubb og egne supportere!».

- Ikke så ivrige supportere

Leder for Briskebybanden, Helge Larsen, beskylder dem som klager for å ikke være ekte supportere.

- De får diskutere så mye de vil, jeg orker ikke lese det. De som diskuterer heftigst er vel egentlig ikke så veldig ivrige supportere - når HamKam spiller bortekamp sitter de som regel og diskuterer på nettet framfor å støtte laget, sier Larsen til Dagbladet.no.

Han forsikrer likevel at gardistene ikke vil stå sammen med Briskebybanden under kampen.

- De er plassert ved siden av Banden. Dette er en gimmick på bestilling fra HamKam, men for å si det sånn: Jeg har ingen ting imot at de kommer.

- Trenger dere syngehjelp?

- Stemningen har vært opp og ned i år, og det har absolutt vært dårlig i noen kamper. Men mot Rosenborg skulle det ikke være noe problem, sier Larsen.

image: - En hån mot våre supportere

Informasjonssjef i Hæren, Stein Gunnar Bondevik, avviser at soldatene ble tvunget til å velge mellom en 3-milsmarsj og å støtte HamKam mot Rosenborg.

-  Dette er en ren gimmick, og selvfølgelig helt frivillig. Det ligger ingen ordre i dette. Saken er kommet litt vel skjevt ut. Det eneste pinlige med dette er at mange tydeligvis ikke har sett humoren - vi ville ikke drømme om å beordre trønderne til å heie på HamKam, sier Bondevik.  

• Din mening: Har HamKam-fansen grunn til å furte over hjelpen fra soldatene?