- En hardtarbeidende gjeng som mangler profiler og kreativitet

Drillo støtter Sembs knusende dom over Danmark.

PLANEN KLAR: Egil Olsen har fire gode dager til å forberede Norge til kampen mot Danmark. En klart overkommelig oppgave, mener sjefen med flere.
Foto: Terje Bendiksby / Scanpix
PLANEN KLAR: Egil Olsen har fire gode dager til å forberede Norge til kampen mot Danmark. En klart overkommelig oppgave, mener sjefen med flere. Foto: Terje Bendiksby / ScanpixVis mer

SANDEFJORD (Dagbladet): - Dette danske laget er veldig overkommelig, og kanskje en av de svakeste danske utgavene vi har sett på mange år, sa toppfotballsjef Nils Johan Semb da Norge presenterte troppen til lørdagens landskamp.

En rimelig krass uttalelse om et lag som spilte VM i sommer, og som jevnt over nok har spillere som bidrar i klubber på et høyere nivå enn de norske. Eller?

Landslagssjef Egil Drillo Olsen gir Semb langt på vei rett i analysen av Danmark.

- De er i hvert fall ikke av samme kaliber som danskene på sitt beste, men da skal du litt tilbake i tid også, sier Drillo til Dagbladet.

- Nå er Danmark mer en hardtarbeidende gjeng som mangler de helt store profilene. De mangler det kreative elementet som de hadde i gamle dager, sier han.

- Ser du klare svakheter?

- Den største svakheten offensivt er det de har vist de siste to-tre kampene, der de har servert motstanderne sine overgangsmuligheter som de har scoret på, sier Drillo.

- De to første målene til Portugal er gavepakker fra danske spillere, og det er ikke forsvaret sin feil, da er det det offensive som svikter, sier han.

Enig Wæhler
Kjetil Wæhler har den danske fotballpulsen tett til sin egen i hverdagen, som midstopperbauta i Aalborg.

Han er enig med Semb og Drillo i at årets utgave av Danmark neppe er noen knallårgang sammenliknet med mange tidligere danske landslag.

- Jeg har sett noen kamper av de, og ser selvfølgelig at de har en del gode spillere rundt om på klubblag i Europa. Men det er for så vidt et generasjonsskifte der, og det tar nok litt tid før ting blir satt. Samtidig er det ikke alle som spiller fast for sine klubblag, det er spillere som kanskje ikke er i like god form, sier Wæhler til Dagbladet.

ADVARER:  Norges kaptein Brede Hangeland har som oftest hodet på rett plass, som det heter. Han lover at ingen nordmenn får undervurdere danskene før kampen på lørdag.

 


Foto: Terje Bendiksby / Scanpix
ADVARER: Norges kaptein Brede Hangeland har som oftest hodet på rett plass, som det heter. Han lover at ingen nordmenn får undervurdere danskene før kampen på lørdag. Foto: Terje Bendiksby / Scanpix Vis mer

- Men uansett, når vi kommer til lørdag er alle profesjonelle, og de vil gi hundre prosent. Det blir en god match. Danmark har hatt gode landslag tidligere, så selv om dette kanskje ikke er like godt, så blir det en jevn kamp mot oss. Det blir tøft, mener han.

Avviser undervurdering
Nils Johan Semb mener Danmark er svakere enn på lenge, og Drillo har skrytt av hjemmestatistikken før lørdagens viktige kamp.

Er det noen fare for at Norge undervurderer danskene nå, slik deres landslagssjef Morten Olsen har sagt han godt kan ønske seg?

Ikke ifølge kaptein Brede Hangeland.

- Det er på ingen måte noen fare for at vi undervurderer dem. Ser du på spillermaterialet til Danmark, så ser du at de har spillere i jevnt over større klubber enn det vi har, så det er det ingen grunn til, sier han til Dagbladet.

- Hvordan vurderer du denne utgaven sammenliknet med tidligere år?

- Jeg har ikke noe grunnlag overhodet til å vurdere det. Det jeg vet, som en av de som faktisk har vært på banen, så vet jeg at alle kamper er vanskelige, og vet det blir en tøff kamp mot et tøft lag, sier Hangeland.

- Jeg kjenner jo mange av de danske bedre enn mange nordmenn, og ser at de har et jevnt godt besatt lag. I tillegg har de så klart profiler som Nicklas Bendtner, og også Christian Eriksen - han har jeg ikke sett så mye selv, men jeg skjønner han har imponert. Jeg kjenner også mange fra tida i FCK, og det er veldig gode spillere, advarer Hangeland.