Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

En hårsbredde fra semifinale

Stiberg fornøyd til tross for at semifinalen røyk.

TOMMEL OPP: Semifinalen i 100 meters bryst glapp såvidt for Stiberg, men nordlandsjenta var likevel fornøyd.
Foto: Heiko Junge / SCANPIX .
TOMMEL OPP: Semifinalen i 100 meters bryst glapp såvidt for Stiberg, men nordlandsjenta var likevel fornøyd. Foto: Heiko Junge / SCANPIX . Vis mer

Katharina Stiberg (20) var bare fire hundredeler unna en ny, norsk skrell i svømme-VM mandag.

Nordlandsjenta satte en sterk norsk rekord på 100 meter bryst under kvalifiseringen, men måtte ta til takke med den sure 17.-plassen. Ni europeere var foran henne på listen.

De 16 beste gikk til semifinalen.
Stort sprangLikevel klarte hun ikke å ergre seg altfor mye over det etterpå — i hvert fall ikke før plasseringen var klar.

— Jeg hoppet over 8-tallet, sa 20-åringen.

Stiberg satte sin siste norske rekord på distansen under NM i Oslo tidligere denne måneden. Den lød på 1.09,06.
Etter hennes sterke kvalifiseringsløp, lyder den nye rekorden på 1.07,84.
Det må kalles en solid rekordforbedring.
Mer å henteOg det er mer å hente. Mandagens løp var langt fra patent. Hun tapte terreng rett etter vending.

— Det første undervannstaket etter vendingen var ikke bra, kommenterte jenta fra Bjerkvik, et lite tettsted innerst i Ofotfjorden i Narvik kommune.

Der driver hun blant annet en svømmeklubb. Hun gir noe tilbake til lokalsamfunnet sitt.
Før mandagens VM-debut gledet hun seg voldsomt, men var også spent og nervøs. Det viste seg at hun ikke hadde noen grunn til å være skeptisk. Det var bare snakk om typiske debutantnerver. Det hører med.
Inspirert— Det føltes egentlig ikke så bra før start, men jeg forsøkte å pushe og pushe hele veien, sa Stiberg som gladelig innrømmet at hun var inspirert av venninnen Ingvild Snildals VM-innsats som ble kronet med finaleplass på 100 meter butterfly søndag.

— Klart det hjalp, sa Stiberg.

Hennes VM har så vidt begynt. Hun skal også delta på 50 meter rygg, 50 meter bryst, 50 meter butterfly og 4 x 100 meter medley.I den samme kvalifiseringen satte Sara Nordenstam personlig rekord med 1.09,69. Det ga 36.-plass.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling