En hel verden lurt opp i Stryn

MARSEILLE (Dagbladet): Selvfølgelig tror vi alle på eventyr. De er i vårt kjøtt og blod, vi er oppvokst med dem og stolte av dem. Og midt under VM er et av våre vakreste i ferd med å nå sitt klimaks. For nå er familien Flo i ferd med å lure hele verden opp i stry.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Rett nok er Flonaldo en av 90-tallets godt betalte fotballproffer, hyllet for sine mål og elsket for sine vendinger.

Men blomstringen på den store kvelden mot Brasil - og fyrverkeriet da storebror kom inn ved hans side - likner mest av alt den typen fortellinger som trollbinder.

Her var lille Norge: Utskjelt og latterliggjort, klar til å pakkes og sendes hjem fra det store mesterskapet. Bort og vekk med vår avskyelige taktikk. Takk og farvel til disse fjolsene som skulle lære verden å spille fotball.

Så var det som den Flåklypa-scenen der Ludvik stikker hånda borti den defekte motordelen, akkurat i det øyeblikket det hele egentlig er over, da bilen med ett formelig eksploderer av kraft.

Drillos turbo var ikke hemmelig:

Tore André Flo er mannen som skulle skyte Norge så langt mulig. Det visste alle. Hva storebror Jostein skulle bety, var vanskeligere å forstå.

Men så er også Flåklypa mer eventyr enn dokumentar.

  INGEN SKRØNE

Jostein Flo (33) er antakelig den som først visste at han aldri kom til å bli familiens beste fotballspiller.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer