UWES GJENNOMBRUDD: I Uwe Röslers første sesong som manager i League One ble Brentford nummer ni, 26 poeng bak direkte opprykk. I år kan «Biene» gå hele veien. Ikke rart London-klubben valgte å forlenge med tyskeren i januar. Foto: Eddie Keogh / Reuters / NTB Scanpix
UWES GJENNOMBRUDD: I Uwe Röslers første sesong som manager i League One ble Brentford nummer ni, 26 poeng bak direkte opprykk. I år kan «Biene» gå hele veien. Ikke rart London-klubben valgte å forlenge med tyskeren i januar. Foto: Eddie Keogh / Reuters / NTB ScanpixVis mer

En heldig FA-cuptrekning ga Rösler muligheten til å hente Wright-Phillips

Nå er Brentford tre seirer unna The Championship.

(Dagbladet:) To tidligere tippeligatrenere har forlatt The Championship det siste halvåret. Nå er en ny på vei til å ta over stafettpinnen:

Uwe Rösler (44) er tre seirer unna å lede Brentford til direkte opprykk fra League One.

Brentford har allerede sikret seg å få være med i playoffspillet. Men den tidligere tippeligatreneren og -spilleren Rösler er ikke fornøyd med det.

Han vil styre Brentford til direkte opprykk, i sin andre sesong ved roret i Vest-London.

- Hvis noen hadde sagt før sesongen at vi kom til å ha opprykksskjebnen i egne hender tre runder før slutt, ville jeg sagt de var sinnssyke. Men det har vært en kjempesesong, sier Uwe Rösler til Dagbladet.

Verste hinder i kveld
Den tøffeste kampen «Biene» har igjen, spilles i kveld. Borte mot Sheffield United. Jostein Flos gamle klubb har også håp om direkte opprykk, selv om de bare har vunnet to av de siste ni hjemmekampene sine.

TRAKK PENGER: Med John Terry, Ramires og Frank Lampard som tilskuere, scorer Brentfords Marcello Trotta mot Chelsea på Griffin Park. Foto: Eddie Keogh / Reuters / NTB Scanpix
TRAKK PENGER: Med John Terry, Ramires og Frank Lampard som tilskuere, scorer Brentfords Marcello Trotta mot Chelsea på Griffin Park. Foto: Eddie Keogh / Reuters / NTB Scanpix Vis mer

- De byttet manager før helga (Danny Wilson ut, Chris Morgan inn), og slo Swindon etter det. Det er en massiv klubb, med et budsjett som er mer enn dobbelt så stort som vårt, og de har det høyeste tilskuersnittet i ligaen. Men vi vet vi er vanskelige å slå - vi har bare tapt åtte kamper (av 43), faktisk er det bare Sheffield United som har færre tap (sju av 42), sier Rösler.
 
Hvis Brentford slår Sheffield United, gjenstår én bortekamp mot Hartlepool, som på det tidspunktet sannsynligvis er degradert. Avslutningskampen går mot Doncaster på hjemmebane - som da trolig er klare for The Championship.

Frykter tv-klasseskille
- Hvor stor forskjell er det på The Championship og League One?

- Lønnsmessig er det en massiv forskjell. Championship er den femte best betalte ligaen i verden. Og med den nye tv-avtalen for Premier League, som sikrer nedrykkslagene en enda bedre fallskjerm fra inntektene, vil det bli en deling av avdelingen: De rike og store vil ligge i toppen, resten vil komme bak.

Han snakker om ordningen som gjør at lag som rykker ned fra Premier League, vil få over 300 millioner kroner de neste tre åra, slik at de økonomiske konsekvensene ved degraderingen ikke blir så brutale.

De summene er helt fjerne for Rösler og Brentford. Faktisk var det en heldig FA-cuptrekning som gjorde det mulig å hente lagets største profil i vinter.

Hentet Wright-Phillips
Bradley Wright-Phillips - som har Premier League-kamper for Manchester City og er lillebror til mer kjente Shaun - kom på utlån fra Charlton i februar, en avtale Rösler er meget godt fornøyd med.

- Vi har ikke råd til å betale dyre lønninger, men vi fikk mye penger ut av FA-cupen, hvor vi møtte Chelsea (2-2 hjemme, 0-4 i omkamp). Da valgte vi å investere i avtalen med Wright-Phillips, for å styrke sjansene til å kjempe i toppen, sier den tidligere stjernespissen Rösler.

- Han trengte tid på å bli frisk, men de siste to-tre kampene har han vært stor. Han kjemper for en ny kontrakt når den med Charlton går ut til sommeren.

- Kan han bli hos dere?

- Det gjenstår å se hvor vi spiller neste sesong. Men han er en veldig viktig spiller for oss i dag, så mye kan jeg si.

Det beste fra tre land
Uwe Rösler har ingen god forklaring på hvorfor Ståle Solbakken og Henning Berg mislyktes i henholdsvis Wolverhampton og Blackburn. Men på spørsmål om utfordringene ved kulturforskjeller, svarer Rösler at han tror hans erfaringer fra tre forskjellige land kommer godt med.

- Jeg var en litt annerledes trenertype, det så nok mange i Norge også. De seks åra jeg var i Norge, skaffet jeg meg trenererfaring, og jeg lærte av feil jeg gjorde. I tillegg var jeg spiller selv i England i mange sesonger, så jeg kjente mentaliteten her borte. Og så har jeg en tysk bakgrunn, sier han.

- Jeg vet hva som kreves for å lykkes. Da jeg kom over hit var det for å skaffe meg et navn som trener, ikke bare som spiller. De første to åra har vært veldig suksessrike sånn sett.

I BRORENS SKYGGE: Bradley Wright-Phillips (t.h.) ble sett på som et talent i City-tida, men har slitt med å få orden på karrieren. Her fra da han, som Charlton-spiller, møtte John Arne Riise og Fulham i cupen i 2012. Foto: Glyn Kirk / AFP / NTB Scanpix
I BRORENS SKYGGE: Bradley Wright-Phillips (t.h.) ble sett på som et talent i City-tida, men har slitt med å få orden på karrieren. Her fra da han, som Charlton-spiller, møtte John Arne Riise og Fulham i cupen i 2012. Foto: Glyn Kirk / AFP / NTB Scanpix Vis mer

- Hva vil et opprykk bety for deg personlig?

- Det kan vi snakke om når vi klarer det.