En helt annen kvalitet

25 sekunder som forteller hvorfor alle depper når de spiller mot Molde.

SUVERENE  Erik Huseklepp og Brann hadde en trist kveld mot serieleder Molde. Det har jo som regel alle i år. FOTO: Marit Hommedal / NTB scanpix.
SUVERENE Erik Huseklepp og Brann hadde en trist kveld mot serieleder Molde. Det har jo som regel alle i år. FOTO: Marit Hommedal / NTB scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I GÅR KVELD var Brann Stadion landets vanskeligste arena for hvilken som helst norsk motstander. Men det betydde visst ingen ting for Molde.

Der hjemmelagets gutteaktige tropp hadde mannet seg opp gjennom innkjøpet av Marcus Pedersen, pluss en serie med fine kamper og bra poengfangst, var bergenserne ikke i nærheten av å holde mot serielederne. Selv i en kamp hvor Molde bare periodevis kom opp på vanlig 2014-nivå, oste det klasseforskjell av hele oppgjøret.

Så bra er dette Molde-mannskapet blitt i løpet av det snaue året under Tor Ole Skullerud.

OM motstanderne vil avsløre årsaken til framgangen, er det nok å sjekke noen få kampsekvenser fra sluttminuttene. Med ett måls ledelse på serierundens vanskeligste bortebane, viste Molde hva som er plattformen for at de jevnt over har en høyere standard enn de andre lagene i Tippeligaen.

Kanskje holder det med 25 sekunders innføring i effektivt angrepsspill. Så kort tid trengte Molde på å omgjøre et utspill fra keeper Nyland til en bra skuddmulighet for Etzaz Hussain på den andre siden av banen, men denne gangen var det ikke den historiske norske langpasningen, fysisk overlegenhet og en stuss inn i bakrommet som gjorde vei i vellinga:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer