- En helt feilaktig annullering

Lyn snytt for utlikningsmål i cupfest mot Vålerenga.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Lyn - Vålerenga 1-2, Florø - Sogndal 3-0, Staal - Sandnes Ulf 2-1.

Strålende solskinn og 11 273 tilskuere omkranset det første virkelige osloderbyet siden Lyn rykket ned fra Tippeligaen i 2009.

Vålerenga rakk så vidt å begrave det såkalte derbyspøkelset før byrivalen forsvant fra det norske toppfotballkartet, men fikk igjen føle på hvor vanskelig det kan være å møte et sultent og motivert Lyn-lag, selv om årets utgave har daglig tilholdssted på nivå fire i seriesystemet.

For selv om Vålerenga tok en oppskriftsmessig ledelse ved Håvard Nielsen i første omgang og la på til 0-2 ved Chuma Anene etter flotte kombinasjoner halvveis ut i annen omgang, ble det en svett avslutning på kampen for storebror mot lillebror på Bislett.

Angrep på keeper Lyn satte nemlig inn en durabelig sluttspurt, og bare fem minutter etter Anenes scoring, kom reduseringen da Faisal Dahir styrte Sverre Wegge Gundhus' presise corner forbi Lars Hirschfeld.

Fem minutter før slutt trodde alle i rødt og hvitt på Bislett at Lyn hadde utliknet, bare for å se at dommeren annullerte scoringen for angrep på keeper. Hirschfeld kolliderte imidlertid med egen spiller og hadde bare seg selv og Dawda Leigh å klandre for at ballen havnet i nettmaskene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer