- En helt forferdelig dag

Svømme-Norge sørger over landets største gullhåp i London-OL.

GULLGROSSIST: Alexander Dale Oen var Norges største gullhåp i London-OL. Her fra sist desember, da han vant europamesterskapet i kortbanesvømming i polske Szczecin. Foto: MICHAEL SOHN / AP / NTB SCANPIX
GULLGROSSIST: Alexander Dale Oen var Norges største gullhåp i London-OL. Her fra sist desember, da han vant europamesterskapet i kortbanesvømming i polske Szczecin. Foto: MICHAEL SOHN / AP / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Svømme-Norge prøver nå å ta innover seg at landets største gullhåp i London-OL, Alexander Dale Oen (26), i natt norsk tid døde brått under treningssamling i Arizona.

- Det er en helt forferdelig dag. Tankene går først og fremst til familien, sier Bjørn Soleng, generalsekretær i Norges Svømmeforbund, til Dagbladet.

- Meningsløst Soleng er svært preget av dødsfallet.

- Det meste er meningsløst akkurat nå, sier han.

- Hva vil forbundet foreta seg nå?

- Først må vi få alle på treningssamlingen hjem, og så må vi prøve å gjøre ting så riktig som mulig. Vi jobber tett med Olympiatoppen om dette, sier generalsekretæren.

- Dette er en forferdelig tragedie. Det er grusomt for familien og hans nærmeste, sier Svømmeforbundets president Per Rune Eknes til Dagbladet.

Funnet på badet Oen ble funnet av lagkamerater i 19.50-tida i går, lokal tid. De tok seg inn på badet etter at han hadde vært svært lenge i dusjen, og fant 26-åringen liggende livløs. Han fikk raskt legehjelp og ble hastet til sykehus, men kontinuerlig hjerte- og lungeredning var resultatløs; svømmeren ble erklært død klokka 21.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer