Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vibeke Skofterud er død

- En helt forferdelig tragisk beskjed

- Ufattelig trist, sier tidligere landslagssjef Åge Skinstad om dødsfallet.

KOLLEGAER: Åge Skinstad var landslagssjef for Vibeke Skofterud da hun ble olympisk mester og verdensmester i stafett. Under OL i Pyeongchang jobbet de sammen som langrennseksperter for tv-kanalen Eurosport. Nå minnes han Skofterud som en fantastisk langrennsløper og kollega. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
KOLLEGAER: Åge Skinstad var landslagssjef for Vibeke Skofterud da hun ble olympisk mester og verdensmester i stafett. Under OL i Pyeongchang jobbet de sammen som langrennseksperter for tv-kanalen Eurosport. Nå minnes han Skofterud som en fantastisk langrennsløper og kollega. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I ettermiddag kom nyheten om at Vibeke Skofterud er omkommet. Politiet bekreftet i en pressmelding tidligere i dag at det var den 38 år gamle, tidligere langrennsløperen, Vibeke Skofterud, som omkom i en vannscooterulykke utenfor Arendal søndag.

- Tragisk

- Det er helt forferdelig tragisk beskjed å få. Det er ufattelig trist, du tror det nesten ikke når du får høre om det, sier tidligere landslagssjef Åge Skinstad til Dagbladet.

Skinstad var landslagssjef for Skofterud de siste åra før hun la opp.

- Det er selvfølgelig aller verst for de aller nærmeste. I dag går tankene mine først og fremst til dem, de må ha det helt forferdelig, sier han.

Skofterud ble både olympisk mester og verdensmester i stafett mens Skinstad var sjef for landslaget. Han skryter av hennes innsats som langrennsløper.

- Hun var en veldig god langrennsløper, hun var fantastisk, sier Skinstad.

Pyeongchang

Landslagssjef i langrenn, Vidar Løfshus. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Landslagssjef i langrenn, Vidar Løfshus. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer

Skinstad og Skofterud jobbet også sammen under OL i Pyeongchang, som langrennseksperter for tv-kanalen Eurosport.

- Hun var en fantastisk god kollega også. Hun var kunnskapsrik og godt oppdatert. Hun var alltid engasjert og hadde godt humør. Jeg har bare gode minner av henne, og det er helt ufattelig hvor fort ting skjer, sier han.

- Hvorfor akkurat hun?

Vidar Løfshus ble ansatt som assistenttrener for allroundlaget i 2006, og har siden hatt mye med Skofterud å gjøre. Han er i sjokk etter å ha mottatt nyheten om den tidligere langrennsløperens bortgang.

- Dette er først og fremst bunnløst tragisk. Tankene går ut til venner og familie. Dette er et sort hull, sier han til Dagbladet.

Løfshus sitter igjen med en rekke positive minner fra Skofterud.

- Hun var en livsglad jente, som alltid ga av seg selv og fikk ut det beste i andre. Hun har som alle andre hatt oppturer og nedturer i livet og i skisporet. Hvorfor akkurat hun? Hun som var ei så livsglad jente, sier den nåværende landslagssjefen.

Northugs hilsen

Petter Northug er blant langrennsporfilene som har sendt sine kondolanser til Skofterud og hennes nærmeste.

«Ufattelig trist å høre at Vibeke Skofterud er borte. Vi hadde mange morsomme år sammen på landslaget. Mine tanker går til hennes nærmeste. Hvil i fred, Vibeke», skriver han på Facebook.

Kulturminister Trine Skei Grande (V) sender tanker til Vibeke Skofteruds familie etter den tragiske vannscooterulykken i Arendal.

- Trist nyhet om en stor idrettsutøver: Vibeke Skofterud bidro til både OL- og VM-gull på stafett og hadde en lang karriere i toppen av norsk skisport. Meningsløst når et menneske blir borte så ungt. Mine tanker går til familien, skriver Grande på Twitter.

Det ble søndag ettermiddag kjent at den tidligere langrennsløperen Skofterud har mistet livet i en vannscooterulykke. Hun ble 38 år gammel.

- Forferdelige nyheter

Skofterud jobbet senest for Eurosport under OL i Pyeongchang.

- Dette er helt forferdelige nyheter. Våre tanker går til Vibekes familie og nærmeste, sier sportsdirektør i Eurosport, Eirik Koren.

- Vibeke var en fantastisk person som vi alle fort ble veldig glad i her i Discovery. Hun viste seg umiddelbart som et stort formidlertalent, og under OL fikk vi svært mange positive tilbakemeldinger på innsatsen hennes. At hun nå plutselig er borte, er helt uvirkelig. Vi er i sjokk. Både Discovery, TV-bransjen og idretts-Norge har mistet en av sine beste og mest unike. Og mange har mistet et forbilde. Vibeke vil bli savnet.

- Vil bli dypt savnet

På Twitter har flere norske idrettsprofiler postet hyllester til Skofterud. Langrennstrener Fredrik Aukland skriver på Twitter at Vibeke Skofterud vil bli dypt savnet.

- Langrennsmiljøet har mistet et fantastisk menneske med mye kunnskap, glede og en unik formidlingsevne. Vibeke Skofterud vil bli dypt savnet, skriver Aukland.

Fotballtrener og tidligere fotballspiller Jan Aage Fjørtoft har også tatt til Twitter for å uttrykke savn over tapet av sin venn.

- Min gode venn, Vibeke Skofterud, verdens herligste jente, verdens tøffeste jente, verdens varmeste jente, har forlatt oss. Ei jente som aldri vil bli glemt. Og som vil bli dypt savnet. Hvil i fred, skriver Fjørtøft på Twitter.

Tidligere norsk fotballtrener Lars Tjærnås skriver at det var ufattelig trist å lese nyheten om Vibeke Skofterud.

- En modig ener som har betydd mye for mange. Hvil i fred, skriver han på Twitter.

- Den omkomne ble først meldt savnet kl. 01.00 natt til søndag. Hun ble i 11.30-tiden i dag funnet på øya St.Helena i Hovekilen, og erklært død på stedet av lege fra luftambulansen. Det var da en vannskuter ved holmen, og alt tyder på at dette var en vannskuterulykke, sier operasjonsleder Sveinung Alsaker i en pressemelding.

Politiet opplyser at familien er varslet.