- En helt forkastelig spøk

LSK-gutta er opprørte over at fiktiv supporter utga seg for å være død.

BISLETT (Dagbladet.no): Lillestrøm-supportere er forbanna over å ha blitt lurt til å tro at et aktivt medlem av forumet på nettet, TurboJenta - også kalt Maya, døde på sykehus etter en trafikkulykke i Manchester.

Da LSK møtte Lyn i serien for en drøy uke siden sto Kanarifansen med et banner på tribunen: «I kveld synger vi for deg, Maya».

Kort tid etterpå viste det seg at Maya ikke eksisterer.

- Dette er helt forkastelig og jeg skjønner godt at supporterne er sinte, sier Bjørn Helge Riise.

- Utrolig dårlig spøk

Dagbladet.no møtte yngstebror Riise og Frode Kippe etter dagens landslagstrening på Bislett. Kippe kjente ikke til hendelsen før i formiddag, mens Riise husker han så banneret på tribunen før kampstart mot Lyn.

- Dette er en utrolig dårlig spøk som er dratt altfor langt, sier Kippe.

Bjørn Helge Riise tror det som nå har skjedd kan skape et problem for Kanarifansen i framtida.

HEDRET «DØD» SUPPORTER: Kanarifansen trodde Maya var død. Nå viser det seg at alt har vært en spøk, og både Kanarifansen og LSK-spillerne er opprørte. Foto: Kanarifansen
HEDRET «DØD» SUPPORTER: Kanarifansen trodde Maya var død. Nå viser det seg at alt har vært en spøk, og både Kanarifansen og LSK-spillerne er opprørte. Foto: Kanarifansen Vis mer

- Det er jo positivt at Kanarifansen gjennomførte denne markeringen siden de trodde at en av sine egne var gått bort. Men så viste det seg at de ble lurt. Hva om det virkelig skjer noe sånt seinere, da blir det nesten vanskelig å ha en slik markering, sier Riise, som kommer til å starte morgendagens kamp mot Argentina som indreløper. Frode Kippe starter på benken.

Signerte drakt

Det var 14. april i år det ble lagt ut en melding på forumet til Kanarifansen om at TurboJenta var påkjørt og lå på sykehus i Manchester i koma med indre blødninger.

Styret i supportergruppa tok kontakt med klubbledelsen, som skaffet en signert drakt. Den ble levert til ei jente som skulle overbringe den til TurboJenta på sykehuset.

- Vi signerer og gir bort drakter nesten hver dag, så jeg kan ikke huske denne drakta spesielt, sier Riise.

10. august kom beskjeden om at hun døde på sykehuset, og det strømmet på med kondolanseinnlegg på hjemmesida til Kanarifansen. To dager etterpå hedret fansen henne på tribunen.

Avslørt

Men dagen etter at hun skulle ha omkommet, logget noen seg inn på profilen hennes, turbo7, på Nettby.

- En helt forkastelig spøk

Etter hvert som flere brukere ble mistenksomme har de klart å spore IP-adressene som ble brukt. Disse knyttes til Bodø-område, og ikke til Aker Brygge eller Skedsmo, hvor TurboJenta har sagt hun har bodd.

Lillestrøm-supportere som hadde nett- og telefonkontakt med henne tidligere var ikke lenger i sorg. Nå ble sorgen erstattet av skuffelse og sinne.

Ingen har møtt jenta, men flere har forsøkt. De har gjort telefonavtaler om å treffes, men hun har avlyst i siste liten hver gang.

- Vi er skuffa, sinte og såra, og vi føler oss lurt alle mann, sier Yvonne Fagerli i Kanarifansen til Dagbladet.no.

NB! Profilen på Nettby het turbo7, og er nå slettet. Profilen TurboJenta på Nettby har ingenting med saken å gjøre.

- En helt forkastelig spøk
HEDRET FØR KAMPSTART: Kanarifansen holdt opp banneret rett før kampstart.
RASER: Bjørn Helge Riise har lite til overs for dem som står bak spøken. Her utfordrer han Erling Knudtzon i seriekampen mot Lyn. Den samme kampen hvor fansen holdt opp banneret.
OPPGITT: Frode Kippe, som her landslagsjogger med Thorstein Helstad, synes spøken ble dratt altfor langt.