Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- En helt ubeskrivelig følelse

Mariann Marthinsen tok Norges eneste gull i paralympiske leker i Sotsji.

FØRST I SOTSJI: Mariann Marthinsen staket seg forbia Tatjana McFadden på oppløpet på sprinten i paralympiske leker i Sotsji. Marthinsen sikret Norges eneste gullmedalje i lekene. Foto:AFP PHOTO/KIRILL KUDRYAVTSEV / NTB Scanpix
FØRST I SOTSJI: Mariann Marthinsen staket seg forbia Tatjana McFadden på oppløpet på sprinten i paralympiske leker i Sotsji. Marthinsen sikret Norges eneste gullmedalje i lekene. Foto:AFP PHOTO/KIRILL KUDRYAVTSEV / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Stem på din kandidat lenger ned i saken! Vi trekker ut tre vinnere som får tilsendt gavekort til en verdi av 1000 kroner.

(Dagbladet): Det er bare få meter igjen til mål i finalen i sprinten i Sotsji, når Mariann Marthinsen ser ut til å bli låst inne, og hun ligger som nummer fire når de nærmer seg oppløpet på den kilometerlange løypa.

Staker seg forbi I den siste svingen får hun bruk for alle kreftene hun har igjen, hun får en åpning, og staker seg forbi amerikanske Tatjana McFadden, og glir først over målstreken, med en margin på 0,1 sekund.

Marthinsen tar Norges første, og eneste, gull i paralympiske leker i Sotsji.

- En helt ubeskrivelig følelse. Jeg klarer ikke helt å skjønne det som skjedde. Jeg kan leve på dette resten av livet. Dette var en herlig seier, at jeg klarte det med et par centimeter, sa Marthinsen til NRK.

- Jeg har blitt låst inne før, men skjønte på flaten at det kunne gå. Fy søren hvor seig hun McFadden var, men jeg klarte det med et par centimeter. Dette betyr enormt mye for meg. Det er en drøm som ble til virkelighet, sa Marthinsen.

Rørt trener Treneren Torbjørn Brox Pettersen klarte ikke å holde tårene tilbake da gullet var et faktum.

- Jeg er rørt! I tre og et halvt år har vi jobbet mot dette målet, og så klarer hun det på de siste fire-fem meterne. Da knakk jeg bare i hop, sa Pettersen.

Marthinsen måtte amputere høyrebeinet som toåring etter en bilulykke.

Hun har vært aktiv idrettsutøver i mange år, og har tatt 17 verdensrekorder i svømming. Hun har også bronse fra paralympiske leker i Beijing i 2008, og VM-gull fra Rio De Janeiro i 2009.

I 2008 valgte hun å satse på langrenn, og i sesongen 2013/2014 vant hun verdenscupen sammenlagt, i klassen for sitteski.

- Det har vært seks år med masse jobbing, og har prioritert idretten foran alt annet. Dette smaker fantastisk godt. Jeg må takke alle i støtteapparatet og de som har fulgt meg hjemmefra. Dette betyr enormt mye, sa Marthinsen til NRK, etter bragden som gjorde henne nominert til Folkets Idrettspris.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!