- En helt uviktig kamp

Bare ikke for David Moyes...

MÅ VINNE FOR Å FÅ FRED: Men utover arbeidsroen fram mot seriestarten mot Swansea på lørdag, betyr ikke dagens Community Shield-kamp noen verdens ting, mener Erik Thorstvedt. Foto: AFP PHOTO/JONATHAN NACKSTRAND
MÅ VINNE FOR Å FÅ FRED: Men utover arbeidsroen fram mot seriestarten mot Swansea på lørdag, betyr ikke dagens Community Shield-kamp noen verdens ting, mener Erik Thorstvedt. Foto: AFP PHOTO/JONATHAN NACKSTRANDVis mer

I dag spiller Manchester United sin første obligatoriske kamp siden 1985 uten Alex Ferguson ved roret. David Moyes merker presset.

Det presset ville hvem som helst kjent på om de skulle overtatt managerstolen i Manchester United etter Alex Fergusons 28 seierrike år. Når David Moyes i dag leder de røde djevlene ut på Wembley vet han samtidig at alt annet enn en seier mot Wigan vil være en skandale.

Selv om kampen ikke betyr noe som helst i den store sammenhengen.

- Jeg ser de er begynt å regne inn Community Shield når de teller troféer etter sesongen, men det er bare tull. Denne kampen er veldig lite viktig, sier TV 2-eksperten Erik Thorstvedt til Dagbladet.

Strevsomt med tap
Likevel er det nok av momenter som øker viktigheten av dagens kamp. Under Moyes har United bare vunnet to av sju treningskamper i sommer, ingen store navn har blitt hentet inn til klubben, og det har ikke stått på forsøkene, og sist men ikke minst: Klubbikonet Wayne Rooneys overgangssaga vil ingen ende ta.

Med tap mot Wigan vil alt snakket om disse tingene bare øke i intensitet.

- Det vil det, da vil det i så fall bli en strevsom uke. Men alt det der forsvinner med en gang serien er i gang neste uke. Vinner United med fire mål er alle fornøyde igjen. For Uniteds del vil det være mest pinlig med en smell mot Wigan, sier Thorstvedt.

Avlyste pressekonferansen
Forrige sesongs liga- og FA-cupmester møtes til Wembley-oppgjør om den svære sølvplaketten Manchester City vant ifjor. Og Manchester City er også den eneste fellesnevneren de to lagene har før møtet på Wembley.

Wigan slo som kjent City mot alle odds i FA-cupfinalen i mai, mens United henviste City til andreplass i ligaen. Siden da har Wigan tatt steget ned fra Premier League, mistet flesteparten av spillerne og manageren sin.

Men hva United-sjefen mener om den forestående kampen får vi ikke vite før dommer Mark Clattenburg blåser av kampen. Moyes avlyste kamppressekonferansen fredag. På grunn av presset og alle spørsmålene om Rooney, mener engelsk presse.

- Det er stort sett pressefolk som bryr seg om de den slags, tror jeg. Akkurat nå tolkes hvert eneste ord som sies til det latterlige. Jeg så her at en kommentar Rooney hadde gitt til Roy Hodgson, hvor han takket ham for tilliten med å bli tatt ut på landslaget, ble tolket som et spark til Moyes. Hvis vi skal lese mellom linjene på alt skal sies blir det for dumt, drit i det, og spill fotball, sier Thorstvedt.

Klokka 15 følger Manchester United og Wigan oppfordringen fra Thorstvedt.