Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

En helt vanlig aften på Stadion

Med tre måls ledelse var det endelig feststemning på Brann stadion. Så tok frykten overhånd og kreftene slutt. Som vanlig. Nå begynner Brann-spillerne å tvile på seg selv.

KAMPFAKTA

Tippeligaen

Brann- Stabæk 3- 3 (3- 1). Stadion: Brann stadion. Tilskuere: 7806. Mål: 1- 0 Seyi Olofinjana (21), 2- 0 Thomas Lund (28), 3- 0 Tommy Knarvik (34), 3- 1 Thomas Finstad (39), 3- 2 Branimir Poljac (64), 3- 3 Martin Andresen (90).

Dommer: Jonny Ditlefsen, Mo. Gult kort: Martin Knudsen, Joachim Walltin, Brann, Christian Holter, Tryggvi Gudmundsson, Stabæk.

BERGEN (Dagbladet): - Det er vanskelig å forklare at det gikk som det gjorde. Flere av spillerne var slitne og klarte ikke å stå imot et mer agressivt Stabæk i andre omgang. Vi rundspilte dem i første omgang, og burde selvsagt ha vunnet kampen. Vi er kanskje for dårlig trent, sier Joachim Walltin og avslører med det tvil om egen kapasitet.

Brann-trener Mons Ivar Mjelde, skuffet men med rak rygg, hadde en annen forklaring:

- Frykten for å tape blir større enn lysten til å vinne, sier Mjelde.

Forbanna trener

- Da vi fikk det første målet, hadde jeg virkelig tro på seier. Vi hadde sjanser nok til å punktere kampen før pause, sier Brann-treneren.

I løpet av 12 minutter scoret Brann tre mål, og skapte flere andre 100 prosent-sjanser. Friskt og raskt spill ga løfter om en snuoperasjon.

I pausen var Stabæk-trener Gaute Larsen sint.

- Jeg var rimelig forbanna i pausen. Vi har fått stygge sifre imot oss her før. Det ville jeg ikke ha noe mer av. Guttene leverte årsverste før pause. Derfor ga jeg klar beskjed om at det måtte jobbes og kriges skikkelig etter hvilen. Jeg visste at det ville være en helt ny kamp om vi klarte å gå opp til 2- 3, sier Gaute Larsen.

- Det var deilig å sette inn det tredje målet. Jeg så ballen komme mot meg, og forsto at det var mulig å plassere den godt. Etterpå satset vi på 4- 3, men hadde ikke nok tid igjen. Jeg tror Brann-spillerne begynte å bli nervøse, forklarer Martin Andresen.

Han utliknet helt mot slutten av kampen. Det ble lagt til tre minutter, men Brann-spillerne hadde ikke mer krefter igjen.

Neste kamp er mot Rosenborg på Nadderud. Blåtrøyene har begynt å tenke på edle metaller.

Medaljehåp

- Det er klart vi ønsker å være med blant medaljekandidatene, men vi må kjempe med fire-fem andre lag, sier Gaute Larsen.

Mons Ivar Mjelde måtte nok en gang forklare hvorfor det ble poengtap.

- Det blir mye stolpe ut for oss, og det er mulig vi er for dårlig trent, men det vet jeg ikke sikkert. Vi har jobbet hardt, men en kan alltid trene bedre, sier Mjelde.

Banens beste spiller, den nigerianske landslagsspilleren Seyi Olofinjana var i alle fall svært sliten etter kampen.

- Jeg har spilt fire kamper på to uker og reist veldig mye. Det kjenner jeg godt i leggene, sier han.

Frustrerte fans

Brann-fansen kjente det godt de også. Lenge etter at kampen var slutt, satt skuffede, sinte og frustrerte fans igjen på tribunen med tomme ansiktsuttrykk. De ble snytt for nok en fest.

Og at det begynner å bli en vane er ikke akkurat noen god trøst.

BRANN-TOMT: Brann-fansen satt fortvilte tilbake etter at seieren glapp i sluttminuttene mot Stabæk. Har du sett disse scenene før? Også i år må Bergens stolthet kjempe for å overleve i Tippeligaen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media