- En helvetes sak, vi er alle preget

Ull/Kisa-leder verner om mistenkt spiller i kampfikser-saken.

VERNER OM SPILLEREN: Ull/Kisa-leder Cato Strømberg skal møte NFF i kampfiksingssaken som ble kjent i går. Foto: Øystein Andersen/Dagbladet.
VERNER OM SPILLEREN: Ull/Kisa-leder Cato Strømberg skal møte NFF i kampfiksingssaken som ble kjent i går. Foto: Øystein Andersen/Dagbladet.Vis mer

JESSHEIM (Dagbladet): Cato Strømberg har vært ute i røffe basketak før i fotballverden - som styremedlem i Wimbledon og en av Kjell Inge Røkke og Bjørn Rune Gjelstens menn da de eide den engelske klubben.

Men han hadde aldri regnet med at lokale og fremadstormende Ull/Kisa skulle bli rammet av en kampfiksingsskandale, i alle fall ryktene om en slik affære.

- Dette er en helvetes sak, vi er alle preget. Både spilleren som er mistenkt og oss andre, sier romeriksklubbens daglige leder til Dagbladet, på en regnfull og nitrist mandag ettermiddag på kontoret på det nye stadionanlegget ved Jessheim.

Fikk navnet av NFF
Bare tre av spillerne på Gutter 14 boltrer seg på banen, Adeccoliga-spillerne har treningsfri i dag som planlagt, selv om kampdagen i går ikke ble som planlagt.

- Det startet klokka 10.45 da NFFs informasjonssjef Svein Graff ringte meg om rykter om at én av våre spillere skulle være involvert i pengespill mot sitt eget lag i kampen mot HamKam. Allerede da fikk jeg vite hvilken spiller det dreide seg om. Og før denne telefonen hadde jeg ikke hørt antydning til rykter om noe slik. To timer seinere fortalte NFF at kampen var utsatt. Vi orienterte en samlet spillergruppe. Dette slo ned som lyn fra klar himmel for meg. Slik virket det på spillergruppa også, sier Strømberg.

INFORMERTE KLUBBEN: Leder i Ull/Kisa, Cato Strømberg, informerer ansatte og frivillige om den avlyste kampen på Uki Arena søndag.
Foto: Aleksander Andersen / NTB scanpix
INFORMERTE KLUBBEN: Leder i Ull/Kisa, Cato Strømberg, informerer ansatte og frivillige om den avlyste kampen på Uki Arena søndag. Foto: Aleksander Andersen / NTB scanpix Vis mer

Spilleren som Strømberg roser for de gode sportslige innsats og gode sosiale opptreden han har vist i den nyopprykkede Adeccoliga-klubben, sa i går at han ikke har noe med denne saken å gjøre.

- Jeg har snakket med ham to ganger i dag. I første rekke for å høre hvordan det går med ham. Jeg er opptatt av at han skal tas vare på. Han sier fortsatt at han ikke kjenner noe til dette, og han er naturligvis i minst like stor grad som oss andre preget av denne saken, sier Strømberg til Dagbladet før han skal i et møte med ledelsen i Norges Fotballforbund senere i dag.

Der blir han informert om veien videre, blant annet de formelle siden av en politianmeldelse.

Ingen forhastede slutninger
- Vi tar vare på spilleren og trekker ingen forhastede slutninger. Så får vi se etter møtet med NFF hva vi gjør som arbeidsgiver inntil saken er endelig avklart.

Etter i år er romeriksklubben, i Lillestrøms bakgård på Romerike, for første gang oppe på nest høyeste nivå i norsk fotball.

- Etter alt overgangsbråket i norsk fotball i fjor har vi prøvd å være pinlig korrekte hele veien. Nå skal vi opp mot toppnivået i norsk fotball. Blant annet har vi orientert skattemyndighetene løpende om kontraktsforhold. Så får vi ny flott stadion, det går sportslig så det suser og vi får mer oppmerksomhet enn vi noen gang har hatt. Akkurat denne siste oppmerksomheten kan vi fint klare oss uten, sier Strømberg som avventer informasjon fra NFF om anmeldelsen og veien videre.