Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- En herlig seier med en bitte liten bismak

Én god omgang var nok for Molde i lokaloppgjøret.

TOMÅLSSCORER: Pape Pate Diouf ble den store helten for Molde med sine to scoringer mot fylkesrival Aalesund.Foto: Svein Ove Ekornesvåg / SCANPIX
TOMÅLSSCORER: Pape Pate Diouf ble den store helten for Molde med sine to scoringer mot fylkesrival Aalesund.Foto: Svein Ove Ekornesvåg / SCANPIX Vis mer

MOLDE (Dagbladet.no): Molde - Aalesund 3-1.

Nok en gang var det strålende sol og anlegg for fest da Molde skulle by opp til dans på Aker Stadion. Og med Makhtar Thioune og Magne Hoseth tilbake for fullt i Molde-laget var det akkurat fest det skulle bli.

Hjemmelaget hadde ingen planer om å kaste bort noe tid.

Allerede etter ett minutt var det tid for jubel på Røkkeløkka. En glimrende langpasning fra nevnte Hoseth ble brutt av Jonathan Parr, men nonchalant opptreden av Aalesund-backen gjorde at Pape Pate Diouf kunne snappe ballen inne i sekstenmeteren.

Alene med keepertalentet Sten Grytebust gjorde senegaleseren ingen feil, satte ballen trygt i høyre hjørne og dermed stod det 1-0 til hjemmelaget.

Enveiskjøring
Enveiskjøringen var total i rosebyen og det var tydelig at Kjetil Rekdals menn ikke var i nærheten av å være på nett. Spesielt Moldes midtbanetrio, supplert av målscorer Diouf og venstreback Knut Olav Rindarøy lekte seg fra første minutt av kveldens kamp.

Og verre skulle det bli for sunnmøringene.

Etter 24 minutters spill fikk Glenn Roberts en scoring korrekt annullert for offside og i det påfølgende Molde-angrepet fikk kaptein Daniel Berg Hestad slått et perfekt innlegg mot bakerste stolpe, der raget naturlig nok en «on fire» Pape Pate Diouf høyest og headet nydelig i vinkelen via bakken.

Nok en gang hang ikke Diouf-oppasser med i svingene. Det stod fullt fortjent 2-0 til romsdalslaget.

Imponerende keeperdebutant
Det eneste som hindret Molde i å gå til pause med en mye større ledelse var en stor Sten Grytebust i Aalesund-buret.

Det unge keepertalentet framsto som en erfaren og autoritær sisteskanse og vartet opp med flere feberredninger foran småfrustrerte Molde-angripere.

- Jeg kan ikke være annet enn fornøyd med dette! De som har sagt at vi må ha tilbake Anders Lindegaard tar feil etter min mening, sa den selvsikre debutanten etter kampen.

Som et tegn på Aalesunds elendige førsteomgang: Høyreback Jonathan Parr ble etter 26 minutter tatt av banen og erstattet med debutant Pablo Herrera Barrantes.

- Førstemålet må jeg ta på min kappe, men andremålet føler jeg ikke at jeg kan gjøre noe med. De får doblet eller triplet på min side mange ganger i første omgang så det ble i overkant vanskelig, sa en frustrert Parr etter kampen.

Dabbet av

Etter et fyrverkeri av en førsteomgang dabbet det noe av etter pause.

Moldespillerne senket presisjonen betraktelig og Aalesund kom mer og mer med i kampen. De store sjansene uteble dog til kampen rundet 70 spilte minutter. Et frispark fra Hoseth endte i en heading og påfølgende kjemperedning fra Grytebust.

Før dette hadde Grytebust vartet opp med redninger på et par småskumle forsøk fra Hoseth og Mattias Mostrøm.

- Vi slipper oss veldig nedpå i andre omgang, men jeg er mye mer fornøyd med første omgang enn jeg er misfornøyd med andre. Du kan si at dette var en herlig seier med en bitte liten bismak, kommenterte en fornøyd landslagsspiller Magne Hoseth.

Aalesund hadde også sine forsøk, men sunnmøringer ute av form får selv de største sjanser til å se ut som noe de ikke er. Det siktes til: Roberts, Aarøy og Herrera.

- At vi har tre gigantiske sjanser i andre omgang uten å score er bare altfor jævlig dårlig, tordnet Kjetil Rekdal i kjent stil i pressesonen etter kampen.

Svarte direkte
En dårlig andreomgang våknet til liv i det 79.minutt da et klønete Molde-forsvar og keeper Knut Dørum Lillebakk sørget for straffe til bortelaget gjennom en felling av innbytter Diego Silva. Straffen ble satt sikkert i nettet av nok en innbytter - Khari Stephenson.

Hjemmelaget på sin side gikk rett i angrep for å rette opp feilen og som sagt så gjort. Etter en forsering på venstresiden fikk Mame Biram Diouf sendt ballen til rekkekollega Mostrøm som enkelt fikk prikke ballen i nettet etter horribelt forsvarsspill av Aalesund.

-Det har vært vondt å se på Mattias i kamp i år fordi han er så "outstanding" på trening, men når han kommer til kamp så tør han ingenting. Det var "herlig" å se den ballen gå i mål og jeg tror dette løftet en stor bør fra skuldrene hans, fortalte Kjell Jonevret.

Etter dette fikk begge lag sine sjanser uten at disse resulterte i noe som helst og resultatet 3-1 kan sies å gi et korrekt bilde av kampen.

Thioune-kollaps
Det ble forøvrig dramatikk etter kampslutt da en synlig svimmel og uvel Mahktar Thioune kollapset ute på stadiongresset.

Den elegante senegaleseren har slitt med sykdom siden han kom hjem fra landslagsoppdrag i forrige, og virket å få pusteproblemer da Molde tok seiersrunden etter seier i kampen om fotballherredømmet i Møre og Romsdal.

Thioune la seg ned på alle fire før han falt fullstendig sammen. Medisinsk personell stormet til, og heldigvis var Thioune i stand til å komme seg på beina igjen.

PS: Aalesunds Demar Phillips ble sendt i dusjen etter to gule kort midtveis i andre omgang uten at dette så ut til å endre kampbildet nevneverdig.

- Å få to gule kort for de to eneste taklingene dine i kampen er latterlig spør du meg, kom det fra Aalesund-trener Rekdal på Aker Stadion.

 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media