Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

En hest som vet det meste

-Hun er som ei bikkje i bånd, forteller eieren.

JAFSER SEKUNDER. Myklejenta forbedret seg med flere sekunder sist. Nå er den spesielle hesten storfavoritt i V75-spillet på Drammen. Foto: HESTEGUIDEN.COM.
JAFSER SEKUNDER. Myklejenta forbedret seg med flere sekunder sist. Nå er den spesielle hesten storfavoritt i V75-spillet på Drammen. Foto: HESTEGUIDEN.COM. Vis mer

Bli med i kampen om jokerpotten på 42 millioner!

-Når kusken drar øreproppene, kommer det til å eksplodere!

Det har vi bevisst ventet med. Kanskje skjer det på lørdag.

Sverre Skrugstad forteller om Myklejenta. Et individ helt utenom det vanlige.
-Hun er som ei bikkje i bånd.
Men ikke når hun er på en travbane. Da forandrer hun seg totalt og skal ut og konkurrere.

Noen hester er fryktelig skarpe i topplokket. Myklejenta er en slik en, forteller Skrugstad som både eier og trener storfavoritten i V75-spillet på Drammen travbane lørdag.

-Hulder og spetakkel

-Hun er så trivelig på alle mulige måter. Hun går kanefart og brukes til barneridning. Hun er snill, klok og helt kald i toppen.
Hun har til og vært gjest i et luftig 50-årslag.
Et av de uventede innslagene ville skremt de fleste.
Der kom det plutselig ei hulder brasende ut av buskene med en torader mellom hendene. Det ble et skikkelig spetakkel da hun sang av full hals og trakterte trekkspillet. Men Myklejenta tok oppstyret med vanlig ro. Det var ingen reaksjon i det hele tatt. Hun er totalt avbalansert i alle situasjoner, forteller Skrugstad.

-Jafser sekunder

-Men når hun er på travbanen, er hun der for å vinne. Hun er aldri sint. Men i løp legger hun på ørene, når det kommer en hest på utsiden av henne.
Jeg hadde regnet med at hun skulle forbedre seg med et eller to sekunder i løpet av april-mai.
Men hun jafser flere sekunder i slengen, forteller Skrugstad.
Sist satte hoppa en råsterk ny rekord på 1.28,7. Det var på sprintdistanse. Lørdag er det en snau halv kilometer lenger. Men det bekymrer ikke.
Jeg ser ikke bort fra at hun kan trave ned på 1.28 også over mellomdistanse, om det skal være nødvendig. Det er opp til kusken hvor fort hun går på lørdag, sier Skrugstad.
Det er mer på lager.

Treg trening

Mykljenta har aldri vært hurtigkjørt.
-Hun bare går og drar på et bildekk i rusletempo.
Kommer det et eldre menneske med rulator, tror jeg vi blir passert, ler Skrugstad.
-Jeg har ikke sett behovet for hurtigkjøring. Jeg vil foreløpig ikke forandre på noe som fungerer så bra som det gjør for Myklejenta. Forandringer for å gjøre det enda bedre, har like gjerne motsatt effekt, mener Sverre Skrugstad.

-Startet oppladningen

-Hun startet oppladningen i luftegården allerede på torsdag. Det er akkurat som hun vet hva som venter. Hun er veldig opplagt nå, sier Skrugstad.

-Hun ble kalt ener'n fra dag en. Hun er spesielt bra på alle måter, forteller Skrugstad om kjæledeggen.

En hest alle liker.

Lørdag har hun svært mange tilhengere i V75-spillet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media