En historie om bittert fiendskap, offentlig oppvask og kraftig sinne

I kveld møtes Koeman og Van Gaal.

BITRE FIENDER: En gang i tida var de nære venner og jobbet tett, men så forandret alt seg. I kveld møtes Ronald Koeman (t.v.) og Louis van Gaal som sjef for hvert sitt Premier League-lag. Begge foto: NTB Scanpix
BITRE FIENDER: En gang i tida var de nære venner og jobbet tett, men så forandret alt seg. I kveld møtes Ronald Koeman (t.v.) og Louis van Gaal som sjef for hvert sitt Premier League-lag. Begge foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Fotballstudio: Premier League kl. 21

(Dagbladet): Oppgjøret mellom Southampton og Manchester United på St. Mary's stadium i kveld er først og fremst et toppoppgjør i Premier League, men det er like mye et oppgjør mellom to bitre fiender.

Forholdet mellom Saints-sjef Ronald Koeman og United-sjef Van Gaal er en historie om veien fra samarbeid og vennskap, til et bittert oppgjør som ødela alt.

- Helt ulike Som fundament for striden mellom de to nederlandske topptrenerne ligger fundamentalt forskjellige filosofer og egenskaper.

- Jeg fikk nok av ham for lenge siden, har Koeman sagt om Van Gaal, ifølge Telegraph.

- Jeg vil aldri spise middag med Ronald Koeman igjen, har Van Gaal sagt, ifølge samme avis.

Eller som den nederlandske fotballskribenten Sjoerd Mossou oppsummerer:

- Personlighetene deres er helt ulike.

- Disiplinert - Koeman er motsatt av Van Gaal, sier tidligere storscorer Jimmy Floyd Hasselbaink, som jobbet med begge managerene i sin tid i nederlandsk toppfotball.

- Van Gaal er en type som liker totalfotballen, men han er veldig disiplinert som person. Han liker at spillerne er veldig disiplinert på hans måte. Koeman er mer avslappet med spillerne sine. Han er en god man-manager, og liker godt å jobbe med individuelle spillere, fortsetter Hasselbaink.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer