- En historisk seier!

Og nå tror ikke Ola By Rise RBK taper i serien lenger heller.

Rosenborgs sjokkerende seier over Olympiakos i mesterligaen tirsdag har mange likhetstrekk med bragdkampen mot AC Milan i 1996. Det mener tidligere RBK-trener Ola By Rise.

- Da hadde ikke laget imponert i serien, og Rosenborg var nederlagsdømt i en meget vanskelig bortekamp. Men vi hadde alt å vinne, og fikk også hjelp av en stor keepertabbe. Det samme skjedde tirsdag da Olympiakos lagde et selvmål i «Muppet-klassen», sier Ola By Rise til Avisenes Nyhetsbyrå.

Fjorårets RBK-trener mener laget vokste utover i kampen da spillerne skjønte at dette kunne gå bra.

- Tror nok spillerne var forberedt på tap på forhånd, men når de skjønte at Olympiakos ikke var noe stort lag kom selvtilliten. I tillegg spilte Espen Johnsen strålende i mål, konstaterer By Rise.

Små marginer

Ola By Rise mener at Rosenborg ikke var så mye bedre i tirsdagens kamp enn de har vært de siste seriekampene.

- Det er små marginer i fotball. Lørdag ledet RBK 2-0 over Viking, men tapte til slutt. Da spilte Viking slik Rosenborg gjorde i Aten, med lange baller i bakrom. By Rise trekker også fram fjorårets kamp mot Panathinakos for å underbygge hva han mener med små marginer.

- Da spilte vi enda bedre etter min mening, men tapte 2-1. Da misbrukte vi mange store sjanser, og tapte kampen. Sånn er fotball, slår den tidligere keeperkjempen fast.

Imponerte ikke

Men Olympiakos framsto ikke som noe stort lag i tirsdagens kamp, mener Ola By Rise.

- De spilte for omstendelig. Hadde de spilt hurtigere i lengderetningen, kunne de ha scoret flere mål i starten av kampen, mener By Rise. Han legger ikke skylda for den svake greske innsatsen på trener Trond Sollied.

- Det er ikke mulig å forandre et lag på noen få uker. Foreløpig er det tidlig i sesongen, og laget virket «rustent». Trond må nok jobbe mye med mentaliteten til hver enkelt spiller framover.

Etter fem strake tap i serien tror Ola By Rise omslaget kommer mot Molde allerede lørdag.

- Nå vil de ta med seg den gode opplevelsen til Molde-kampen. Jeg tror laget vinner i Molde, og at det blir vanskelig å slå Rosenborg i serien fremover, påpeker Ola By Rise som nå er redaksjonssjef for programmet «Her og nå» på NRK P1. Men han har sett nesten alle Rosenborgs kamper denne sesongen.

(ANB)

HAR LITT ERFARING: Ola By Rise klarte ikke å vinne som hovedtrener i Champions League. I dag bruker han store ord om seieren i Aten.