Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- En historisk tittel for Liga de Quito og Ecuador

Til topps i Copa Libertadores.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Liga de Quito ble Ecuadors første vinner av Libertadores Cup da laget slo brasilianske Fluminense 3-1 på straffer i onsdagens finale.

- En utrolig dag for oss. En historisk tittel for Liga de Quito og Ecuador. Dette betyr mye for oss, sa LDQ-trener Edgardo Bauza.

Liga de Quito hadde vunnet den første finalekampen 4-2, men Fluminense vant returkampen 3-1 etter hattrick av Thiago Neves foran 86.000 tilskuere på Maracana.

Dermed sto det 5-5 sammenlagt, men ingen avgjørelse falt i ekstraomgangene. Det er ingen bortemålsregel i Libertadores Cup, og dermed ble det straffesparkkonkurranse der Liga de Quitos målvakt José Francisco Cevallos ble den store helten med tre redninger.

Han stoppet skudd fra Dario Conca, tremålsscorer Neves og Washington. Cicero var den eneste som lyktes for Fluminense. Bedre gikk det for Liga de Quito, der Jario Campos miss ikke ble skjebnesvanger så lenge Patricio Urrutia, Franklin Salas og Joffre Guerron scoret.
Kopierte Grobbelaar 

Quito-keeper Cevallos gjorde alt for å forstyrre Fluminenses straffeskyttere. Han kopierte Bruce Grobbelaars berømte «spagettibein» fra Liverpools finaletriumf mot Roma i serievinnercupen i 1984. I tillegg ba Cevallos til høyere makter mens han dinglet i nettmaskene. Slikt forstyrret hjemmelagets håpefulle.

- De har en rutinert keeper som vet å gjøre motstanderen nervøs. Jeg scoret tre mål i kampen, men de er ikke verd noen ting så lenge vi ikke vant tittelen, sa Neves.

Med seieren sikret Liga seg en plass i FIFAs klubb-VM. Det er første gang et lag fra Ecuador vinner Libertadores Cup i fotball. Barcelona SC har vært i to finaler, men tapte både i 1990 og 1998.
Ygor spilte 

image: - En historisk tittel for Liga de Quito og Ecuador

Fluminense-trener Renato Gaucho håpet å bli den første som har vunnet cupen både som spiller og trener, men det gikk ikke. Gaucho var med som spiller da Gremio vant turneringen i 1983.

Start-spilleren Ygor, som er på utlån i Fluminese, startet kampen for sitt lag, men ble byttet ut like etter pausen. Ygor slo aldri skikkelig til i Start-trøya, men nyter suksess i Brasil.

Antakeligvis har han spilt sin siste kamp i Start. Utleieavtalen med Fluminese går ut ved årsskiftet.

(NTB)

HISTORISK JUBEL: Liga de Quito kunne juble for Ecuadors første seier i prestisjetunge Copa Libertadores. Foto: AFP/Scanpix
HISTORISK JUBEL: Liga de Quito kunne juble for Ecuadors første seier i prestisjetunge Copa Libertadores. Foto: AFP/Scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!