En hittil ukjent video viser Ronaldos rørende tale: - Jeg har grått 3-4 ganger allerede

Feiret EM-gullet med tale til lagkameratene.

- ALDRI VÆRT SÅ LYKKELIG: EM-finalen var en emosjonell berg- og dalbane for Cristiano Ronaldo. I en ny video får vi et unikt innblikk fra garderoben rett etter seieren var sikret. Video: Video: Seleções de Portugal / Facebook Vis mer

(Dagbladet): Tolv år etter at Cristiano Ronaldo gråt etter den tapte EM-finalen mot Hellas på hjemmebane - gråt superstjerna av glede etter finalen mot Frankrike i sommer.

Skadet

Finalen hadde vært en berg- og dalbane for Real Madrid-spilleren. Han ble skadet etter ni minutter - og haltet rundt i et kvarter før han resignerte midt på banen med å kaste kapteinsbindet i bakken i ren frustrasjon.

EM var over. Og Ronaldo fikk en gedigen pipekonsert i det han båret av gressmatta.

Etter å ha fått behandling - tok Ronaldo over som assistenttrener på sidelinja. Han manet lagkameratene - og jublet som besatt da innbytter Éder, hvis fulle navn er Éderzito António Macedo Lopes, banket inn finalens eneste mål etter 109 minutter.

Det var tydelig at følelsene hadde tatt full kontroll.

Ukjent video

Fredag kveld la det portugisiske fotballforbundet ut en hittil ukjent video på Facebook. Videoen viser garderoben kort tid etter EM-tittelen var sikret på Stade de France.

Der holder han en rørende tale for lagkameratene, som du kan se øverst i denne saken.

- Jeg vil takke han her (peker på trener Fernando Santos) - uten han hadde det ikke vært mulig. Jeg vil også takke treneren og støtteapparatet. Ingen trodde på oss, men vi greide det. Dette er en av de lykkeligste dagene i mitt liv. Glem de individuelle pokalene. Glem Champions league.

Ronaldo fortsatte:

- Jeg har grått 3-4 ganger allerede. Broren min ba meg om å roe meg ned, men jeg sa : Hugo, jeg kan ikke. Og det er sannheten. Jeg sverger på min sønns liv, og mener det av hele mitt hjerte: Jeg er veldig, veldig, veldig glad. Jeg kan gjenta det 100 ganger. Jeg er så glad.

  • Se hele videoen i toppen av saken.