Norge - Romania, kl. 20.45 fredag

- En hyggelig melding å få

Martin Ødegaard (20) om Real Madrid-presidentens rosende ord.

TELLER NED: Martin Ødegaard på vei til dagens pressetreff på Thon Hotel Storo i Oslo. Norge møter Romania på Ullevaal stadion fredag. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
TELLER NED: Martin Ødegaard på vei til dagens pressetreff på Thon Hotel Storo i Oslo. Norge møter Romania på Ullevaal stadion fredag. Foto: Heiko Junge / NTB scanpixVis mer
  • Norge - Romania, kl. 20.45 fredag

ULLEVAAL / STORO (Dagbladet): Martin Ødegaard og Norge forbereder EM-kvalifiseringen mot Romania fredag.

Ødegaard stilte i ettermiddag på sitt første pressetreff i Norge etter at sesongen i Nederland og Vitesse er over. Det er uklart hva som blir hans neste klubb, men tilbakemeldingene fra Real Madrid er svært gode.

I forrige uke uttalte klubbpresident Florentino Perez seg i svært rosende ordelag om nordmannen:

- Ødegaard kom hit som 16-åring. Nå er han 20. Han er blant de to-tre beste spillerne i Nederland. Om to-tre år vil han være blant stjernene i Real Madrid, sa Perez til radiokanalen Onda Cero.

MEKTIG: Real Madrid-president Florentino Perez. Foto: NTB scanpix
MEKTIG: Real Madrid-president Florentino Perez. Foto: NTB scanpix Vis mer

Dette er et sikkert tegn på at storklubben fortsatt har stor tro på Ødegaard, som har kontrakt fram til 2021. Konfrontert med Perez' uttalelser sier Ødegaard til Dagbladet:

- Det er en hyggelig melding å få. Og det er hyggelig at han sier dette til media også. Jeg har fått gode tilbakemeldinger fra klubben i lang tid. De har sagt til meg i alle år at de har veldig stor tro på meg, og at jeg kommer til å få spilletid. Det er ikke noe jeg stresser med. Men at han (Perez) sier det til media også, er positivt.

Farvel

Ødegaard har den siste sesongen vært utlånt til Vitesse. Nå har han tatt farvel med klubben.

Etter landskampene mot Romania og Færøyene skal han ha en dialog med Real Madrid om hva som skjer videre.

- Det er ikke noe som er bestemt, egentlig. Jeg har først og fremst hatt fokus på Vitesse og å avslutte sterkt der. Nå er det landslaget, så får vi ta en vurdering etter dette.

Ødegaard fortsetter:

- Det blir nok en avklaring før sesongoppkjøringen. Utover dette vet jeg ikke hva det blir til.

- Kommer du til å reise ned til Madrid?

- Om jeg drar ned dit eller snakker med dem i telefonen, får vi se på. Det kommer til å bli en løsning før sesongen starter, svarer Ødegaard. Han er den siste tida blitt koblet til Ajax, Bayer Leverkusen og Borussia Mönchengladbach, men sier at han ikke vil kommentere noen av ryktene.

Seks poeng

Norge må ha seks poeng mot Romania og Færøyene for å holde følge i gruppa. Spania har seks poeng og leder foran Sverige med fire (se tabell nederst). De to beste lagene går til EM-sluttspillet i 2020.

- Det blir tøft, sier Ødegaard om møtet med Romania.

- Romania er bedre enn hva det norske folk tror. Når du hører Romania, så er det kanskje sånn at folk tenker at det ikke er et så veldig bra lag. Men det blir en tøff og spennende kamp. Vi trenger seks poeng i de to neste kampene. Jeg håper mye folk kommer på Ullevaal, sånn at vi kan få en bra opplevelse.

EM-kvalik
Spania22004-16
Sverige21105-44
Romania21015-33
Malta21012-33
Norge20114-51
Færøyene20022-60