- En illusjon at ingen ser Lyn-kampene

Bjarmann klar for «den perfekte jobben».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Drøye to år er gått siden Torgeir Bjarmann, Norges ultimate klubbspiller, la opp i Lillestrøm. Siden den gang har tilbudene stått i kø, både om å komme tilbake som spiller og trener i diverse klubber.

Men det var først nå, når FC Lyn Oslo tilbød han jobben som sportsdirektør, at Bjarmann følte tida var inne for å forlate ekspertkommentator-stillingen i NRK.

- Nå har jeg fått den jobben jeg føler jeg passer aller best i, hvor jeg både har sportslig og administrativt ansvar. Og nå passet det bra for familien også, sier Bjarmann til Dagbladet.no.

- Annerledes rolle

Han vil bli bindeleddet mellom trenerduoen Henning Berg og Per Brogeland (også offentliggjort i dag) og ledelsen, ved klubbdirektør Morgan Andersen. Bjarmann vil særlig få ansvar for å spillerkjøp, samarbeidet med Norges Toppidrettsgymnas og han skal jobbe for å gi trenerne best mulige arbeidsforhold.

- Sjefsrollen er annerledes i dag enn den var før. Nå handler det om å få folk til og få lyst til å gå på jobb. Det blir en del utprøving i starten, det er ingen som har hatt denne stillingen i Lyn tidligere.

- Illusjon

Det er blitt skrevet flere artikler om Lyns lave tilskuertall. Som NRK-ekspert har Bjarmann sett klubben fra medias ståsted, og mener fokuset på Lyn har vært feil.

KLARE FRA JANUAR: Torgeir Bjarmann (t.v.) og Per Brogeland er klare for nye jobber i Lyn. Foto: Scanpix
KLARE FRA JANUAR: Torgeir Bjarmann (t.v.) og Per Brogeland er klare for nye jobber i Lyn. Foto: Scanpix Vis mer

- Det er en illusjon at nesten ingen ser kampene til Lyn. Denne sesongen hadde de omtrent 7 000 i snitt, og da var det bare 16 000 på kampen mot Vålerenga. Bastionen må være en av landets raskest voksende supporterklubber, men det tar tid å endre oppfatningen av klubben. Det er noe vi må jobbe med kontinuerlig, mener Bjarmann.

Bjarmann spilte bare for Lillestrøm i sin seniorkarriere, men har ikke fått noen tilbud fra klubben om jobb etter endt spillerkarriere.

Forventer pipekonsert
Sjøl om følelsene for Lillestrøm sitter igjenfra mange år i klubben, bedyrer Bjarmann at han nå bare heier på Lyn.

- Lillestrøm er fortid, Lyn er framtid for meg nå. Jeg regner med at publikum på Åråsen kommer til å pipe meg ut når jeg kommer dit for Lyn, men jeg tar det som et tegn på at de satte pris på meg som spiller. Mulig jeg tar en ekstra tur ut på bana før kampen for å fyre opp litt ekstra, humrer Torgeir Bjarmann.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer