REAGERER: Russlands antidopingbyrå er ikke fornøyde med behandlingen av Svetlana Terenteva (midten bak), ishockeyspilleren som har fått en dopingadvarsel før OL.Foto: SCANPIX/EPA/DAN LEVINE
REAGERER: Russlands antidopingbyrå er ikke fornøyde med behandlingen av Svetlana Terenteva (midten bak), ishockeyspilleren som har fått en dopingadvarsel før OL.Foto: SCANPIX/EPA/DAN LEVINEVis mer

- En innholdsløs skandale

Russlands antidopingbyrå om saken mot Terentjeva.

|||

Russlands antidopingbyrå (RUSADA) kaller dopingsaken mot den kvinnelige ishockeyspilleren Svetlana Terentjeva «en innholdsløs skandale».

Terentjeva ble ilagt en advarsel fra Den internasjonale olympiske komité (IOK) etter at hun avga positiv dopingprøve like i forkant av OL.

Men på grunn av utøverens samarbeidsvillighet og at stoffet vil være ute av kroppen hennes innen første kamp 14. februar, valgte IOK kun å gi henne en advarsel.

Spilleren er ikke utestengt fra OL.

- I Terentjeva-saken snakker vi ikke om brudd på antidopingreglene. Nesesprayen det handler om, inneholder forsvinnende lite av det ulovlige stoffet. Terentjeva ble ikke siktet i saken, så dette er en innholdsløs skandale, slår RUSADA-sjef Alexander Derevijedov fast.

IOK hevder at saken er av «det spesielle slaget».

- Disiplinærkomiteen konkluderte at selv om det var brudd på reglene, syntes vi det var rettferdig å gi en advarsel i denne spesielle saken i stedet for å sende utøveren hjem og diskvalifisere henne fra OL, sier visepresident Thomas Bach i IOK.

Terentjeva, som spiller for Russlands kvinnelandslag i ishockey, ble testet 6. februar, og prøven viste spor av tuaminoheptan.

Tuaminoheptan er kun forbudt i forbindelse med konkurranse. Under en høring med IOK, innrømmet Terentjeva at hun hadde brukt en nesespray med det forbudte stoffet på grunn av en forkjølelse. Hun hadde stoppet bruken 3. februar fordi det ville bli forbudt fra dagen derpå (start på OL-perioden).

IOK skal analysere flere enn 2000 tester i forbindelse med OL i Vancouver.

(NTB)